Europcar cedeix vint vehicles a diferents equips d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a Girona

Cotxe d'Europcar que ha cedit als equips d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut a Girona

Concessionaris de Fornells de la Selva també cedeixen vehicles a l’IAS per fer atenció domiciliària

L’Institut Català de la Salut a Girona ha rebut vint vehicles de l’empresa Europcar destinats a cobrir les necessitats de mobilitat del personal sanitari d’atenció primària a l’hora de fer seguiment domiciliari dels pacients durant l’emergència sanitària provocada per la COVID-19. Aquesta contribució, que s’allargarà durant la pandèmia, suposa un ajut a l’organització dels centres i els professionals que fan front a aquesta crisi sanitària. Per altra banda, l’Institut d’Assistència Sanitària ha rebut del clúster de concessionaris de Fornells de la Selva la donació de nou vehicles de cortesia que destinarà a l’atenció domiciliària i visites a residències, tant per part dels equips de l’atenció primària com de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions. Concretament la col·laboració, que s’allargarà durant tot el mes d’abril, amb opció a renovació si fes falta, l’han fet els concessionaris Santiago Juandó SAU (Renault), Camps Motor SA (Nissan), Àngel Blanch (Opel), Lluís Blanch (Honda), Garatge Plana SA (Mercedes), Fornells Motor SLU (Hyunday) i Gicauto Girona (Peugeot).

Els vint vehicles d’Europcar als centres de l’ICS a Girona s’han distribuït en els següents equips d’atenció primària: dos per als equips d’atenció primària de Montilivi i Can Gibert del Pla de Girona, també a Olot, Banyoles, Roses i Canet de Mar i un per a Blanes, Pineda de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Sils, Tordera i Santa Clara i Taialà de Girona. Els vehicles es destinaran a fer atenció domiciliària i als centres residencials.

Per la seva banda, l’Institut d’Assistència Sanitària gestiona tres equips d’atenció primària: Anglès, Cassà de la Selva i Breda-Hostalric. Fan una mitjana d’entre 10 i 30 visites a domicili al dia, en funció de la dimensió de l’àrea bàsica de salut. L’atenció a domicili es fa sobretot a pacients amb Covid19 que necessiten de certes cures, però també a usuaris, amb patologia crònica principalment, que a causa del confinament no es poden desplaçar al CAP com ho farien habitualment.

Vehicles per a l’atenció d’hospitalització domiciliària en salut mental

En el cas de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions, els vehicles s’han destinat, d’una banda, a reforçar l’activitat d’hospitalització domiciliària, que durant el confinament se l’ha dotat d’un segon equip al Gironès i Pla de l’Estany. Aquests equips atenen a les persones amb problemes greus de salut mental que tenen un risc important de descompensació, amb l’objectiu d’evitar l’ingrés hospitalari. Durant el confinament el dispositiu ha doblat la seva activitat, amb 160 visites a domicili al mes. D’altra banda, un dels vehicles cedits pels concessionaris anirà destinat a l’equip d’intervenció precoç de la psicosi de la Selva marítima, amb una activitat de 80 desplaçaments a domicili al mes.

 

Vehicles EUROPCAR que s'utilitzen per a l'atenció domiciliària que fan diferents equips d'atenció primària de l'ICS Girona - Foto 1

Vehicles PEUGEOT i RENAULT que s'utilitzen per a l'atenció d'hospitalització domiciliària en salut mental - Foto 1Foto 2

PRIMARIA
Dimecres, 15 Abril 2020

Tags: