El programa Nen@s en moviment rep un premi en reconeixement al seu projecte per a l’abordatge de l’obesitat infantil

Presentació programa Nen@s en moviment

El programa Nen@s en moviment ha estat guardonat  amb el premi a l’àmbit sanitari, atorgat a mans del Pla integral de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (PASS), en una jornada celebrada a Barcelona el passat dilluns 14 de novembre.

Nen@s en moviment ha obtingut aquest premi en reconeixement al seu projecte per a l’abordatge de l’obesitat infantil, que es va posar en marxa de forma pionera fa dos anys a l’EAP Figueres i al CAP Llagostera i, l’any passat, ja s’hi van sumar setze nous municipis, amb més d’un centenar d’alumnes de 3è, 4t i 5è d’educació primària amb sobrepès o obesitat.

El programa nen@s en moviment té com a pilars fonamentals  l'alimentació, l'exercici físic i les emocions. Amb una sèrie de sessions dirigides per professionals dels equips d’atenció primària, els infants que han format part del programa, han reduït el seu índex de massa corporal i també ha millorat la qualitat de la dieta que segueixen a casa seva.

En aquesta 4a edició dels Premis PAAS s’han presentat 24 projectes de tot Catalunya. Els projectes desenvolupats en els cinc àmbits propis del PAAS -educatiu, comunitari, sanitari, laboral i de recerca- han estat avaluats per un jurat integrat per representants de la Societat de Salut Pública de Catalunya i de Balears, el Consell Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, el Consell Assessor de  l’Activitat Física, la Secretaria General de l’Esport i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

 

PRIMARIA
Dimecres, 16 Novembre 2016