Formació especialitzada

L'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta té una llarga trajectòria docent que es remunta a l'any 1978. Actualment podem oferir places de formació en 33 especialitats hospitalàries i medicina familiar i comunitària: Cirurgia General i Digestiva, Anatomia Patològica, Hematologia, Medicina Interna, Pneumologia, Medicina Intensiva, Traumatologia, Neurologia, Anestèsia i reanimació, Radiologia, Oncologia mèdica, Ginecologia i obstetrícia, Pediatria, Endocrinologia, Cardiologia, Neurocirurgia, Anàlisis Clíniques, Nefrologia, Aparell Digestiu, Cirurgia Toràcica, Farmàcia hospitalària, Oncologia Radioteràpica, Neurofisiologia Clínica, Medicina Nuclear, Medicina i Infermeria del Treball, Cirurgia plàstica i reparadora, Cirurgia vascular, Oftalmologia, Otorrinolaringologia, Infermeria pediàtrica, Infermeria obstètrico-ginecològica.

Avui en dia hi ha uns 150 residents a les diferents especialitats hospitalàries amb acreditació docent (MIR, LLIR, FIR, IIR) i una tretena residents de medicina Familiar i Comunitària. També cal destacar el gran nombre de residents d'altres centres que venen a fer estades formatives, tant de centres espanyols com de centres estrangers.

Per tal d’acollir i organitzar el programa formatiu de les diferents especialitats, hi ha tutors/es hospitalaris i 3 coordinadores hospitalaris de medicina familiar i comunitària. Aquests tutors i tutores són els que acompanyen als residents durant la seva etapa formativa.

 

Hospital