I Jornada d'Educadors en obesitat ICS Girona-IAS

un moment de la I Jornada d'Educadors en obesitat ICS Girona-IAS

Amb l’objectiu de detectar punts de millora en la implementació del programa “Nen@s en Moviment” al territori, l’Institut Català de la Salut a Girona i l’Institut d’Assistència Sanitària han celebrat avui una jornada de reflexió dirigida als educadors en obesitat que estan treballant el programa.El programa “Nen@s en Moviment” tracta d’un seguit d’actuacions dirigides especialment als alumnes de 3è, 4rt i 5è d’educació primària amb sobrepès o obesitat, i té per objectiu ajudar-los a adquirir conceptes bàsics d’alimentació saludable, incrementar el temps que dediquen a l’activitat física per normalitzar l’índex de massa corporal i a mantenir o augmentar la seva autoestima.

Una de les característiques del programa és la implicació dels pares, professors, monitors de lleure i professionals de la salut en l’abordatge de l’obesitat infantil. El programa s’aproxima a l’espai natural de l’infant per tal de facilitar-li l’elecció de les opcions més sanes i tenint com a pilars fonamentals  l'alimentació, l'exercici físic i les emocions.

La jornada s’ha estructurat en dos tallers que han tractat diferents aspectes del programa i un tercer espai que ha acollit presentació d’experiències. La jornada, celebrada a l'auditori Josep Irla de Girona, ha estat inaugurada per Mèia Faixedas, cap d’Unitat de Planificació de la Regió Sanitària de Girona; Sara Rodríguez, directora d’Atenció Primària de l’ICS Girona-IAS; i Cristina Pérez,subdirectora de coordinació de Salut Pública a Barcelona i Girona. 

L'obesitat infantil és una malaltia complexa i multifactorial. És considerada com un dels problemes de salut pública del segle XXI. Es calcula que el 27,6% dels nens del territori estan per sobre del pes ideal.

ICSGIRONA
Dilluns, 14 Març 2016