Un centenar de professionals de tot Catalunya parlaran de radiologia intervencionista a l’Hospital de Santa Caterina

imatge del programa a de la jornada anual de Radiòlegs de Catalunya

En el marc de la jornada de la societat catalana de radiologia s’abordaran les principals tècniques terapèutiques que permeten la resolució de situacions clíniques urgents de manera poc invasiva i guiades per la imatge

Un centenar de radiòlegs d’arreu de Catalunya es reuniran divendres que ve, 19 de febrer, a l’Hospital de Santa Caterina de Salt, en el marc de la jornada anual de Radiòlegs de Catalunya que enguany porta per títol “Intervencionisme radiològic del dia a dia”. Durant la jornada es tractaran les tècniques terapèutiques que permeten la resolució de situacions clíniques urgents de manera poc invasiva i guiades per les proves d’imatge.

 

Durant la Jornada, els especialistes faran una revisió dels procediments intervencionistes urgents que es poden sol·licitar a un servei de radiologia i que tots els radiòlegs haurien de conèixer i poder realitzar. Així, s’hi abordaran les tècniques intervencionistes més habituals en la pràctica quotidiana de la radiologia, com són la nefrostomia, la colecistostomia i el drenatge d’abscessos. Els ponents revisaran les indicacions, la tècnica, les complicacions i els resultats d’aquests procediments amb la participació de radiòlegs experts de tot Catalunya. També compartiran els models d’organització dels respectius centres de treball per a la realització d’aquests procediments intervencionistes.

L’intervencionisme radiològic, avui dia, reforça el paper central que els serveis de diagnòstic per la imatge tenen en l’atenció sanitària dels pacients, desenvolupant tant el potencial diagnòstic de les noves tècniques d’imatge com les noves possibilitats de tractaments.

L’organització local de la Jornada va a càrrec dels professionals de la Direcció Territorial de Diagnòstic per la Imatge de Girona (IDI-ICS-IAS).

Podeu descarregar-vos el PROGRAMA de la jornada:

Document Adjunt: 

ICSGIRONA
Dimarts, 16 Febrer 2016