Programa per deixar de fumar

Vols deixar el tabac?

Les malalties de l’aparell respiratori representen la tercera causa de mortalitat a Catalunya i constitueixen, aproximadament, el 10’9% de la mortalitat general, sent causa important de deteriorament de la qualitat de vida causant limitacions d’autonomia als fumadors. En termes de morbiditat i càrrega assistencial, la patologia respiratòria crònica i cardiovascular, per aquest ordre, són els principals grups responsables. S’ha comprovat, que les creences en les pròpies capacitats tenen un paper determinant en el comportament; d’aquí la importància dels programes d’ajuda per a deixar de fumar.

Si voleu deixar de fumar, els professionals sanitaris del CAP us podem ajudar. Les quatre àrees bàsiques de salut de Girona ens hem agrupat per fer una estratègia conjunta de deshabituació al tabac a partir de la teràpia de grup. El nostre objectiu és aconseguir que els participants del grup siguin capaços de deixar el tabac al finalitzar la vuitena sessió.

També ens proposem:

1.- Disminuir la dependència al tabac a nivell zero abans de la quarta sessió.
2.- Aconseguir que un 90% dels participants deixi l’hàbit del tabac abans de la cinquena sessió.
3.- Que un 70% de participants es mantinguin sense fumar en els següents sis mesos.
4.- Que un 50% dels participants es mantingui sense fumar al cap d’1 any.

Podrà participar al grup qualsevol individu fumador de més de 5 anys d’evolució; qualsevol persona que presenti algun factor de risc agreujat pel fet de fumar; persones que hagin demanat el cessament de l’hàbit al tabac, però que no es vegin capaces de fer-ho sense ajuda o els que amb els requisits esmentats s’apuntin al programa després d’informar-se o ser aconsellats pel seu EAP o per qualsevol dels recursos informatius del centre.

El primer grup de deshabituació al tabac es reunirà els dimecres de 13'30 a 14'30 h al Centre cívic de Montilivi, al costat del club la petanca. La teràpia comença el 21 d'Octubre i finalitza al 9 de desembre (8 setmanes).

Si tens ganes de deixar de fumar, informa-te'n al teu CAP o truca al 972 22 52 84 (Sra. Isabel Bentué)
 

ICSGIRONA
Dijous, 15 Octubre 2015