S’inicien les obres del nou Laboratori Clínic Regional al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

Des d’ara i fins a final d’any es farà l’adequació de l’espai i, després, l’equipament del mobiliari i la maquinària. El trasllat es preveu per al maig de 2016

Dijous passat, 2 de juliol, es van iniciar les obres de la primera fase de construcció del nou Laboratori Clínic Regional, que estarà ubicat al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt i que tindrà una superfície d’uns 1.800 metres quadrats. A partir de les properes setmanes s’aniran adequant els espais als nous usos. Les obres duraran fins a finals d’any i, en el moment que acabin aquests treballs, s’iniciarà la segona fase del projecte, que consisteix en l’adequació dels espais exteriors i la dotació del mobiliari necessari per a la realització de l’activitat. El nou Laboratori unirà els actuals laboratoris ubicats a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta (d’uns 1.200 metres quadrats) i al Parc Hospitalari (d’uns 480 metres quadrats), i la seva posada en marxa està prevista per a finals de maig de l’any que ve. Les obres i l’equipament del nou Laboratori tenen un pressupost de dos milions i mig d’euros.

 

El Laboratori del Trueta, amb 94 professionals, realitza activitat per a l’ICS Girona (tant de l’hospital mateix, com dels 27 equips d’atenció primària), de l’IAS (l’Hospital de Santa Caterina i els tres equips d’atenció primària) i també de l’Hospital de Campdevànol. S’hi realitzen extraccions de sang i analítiques de fluids biològics, microbiologia i estudis genètics. Es preveu que el nou Laboratori assumirà la realització de gairebé sis milions de proves l’any i atendrà unes 700.000  peticions de les tres institucions.

Després, l’ampliació de les urgències del Trueta

Un cop quedin alliberats els espais que actualment ocupa el Laboratori al Trueta, es podrà començar a treballar en les obres d’ampliació de les Urgències. La previsió és que el projecte estigui acabat passat l'estiu, de manera que es puguin fer els tràmits per a la licitació i l’inici d'obres quan s'hagi traslladat el Laboratori Clínic al Parc Hospitalari Martí i Julià.  El Servei d'Urgències pràcticament doblarà la seva superfície actual, que és de 1.200 metres quadrats, cosa que suposarà una gran millora tant per als usuaris com per als  professionals.

ICSGIRONA
Dimecres, 8 Juliol 2015