L’Hospital Trueta i l’IAS organitzen jornades de portes obertes per informar els futurs residents

Jornada de Portes Obertes al Trueta 2014

L’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta i l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) han organitzat unes jornades de portes obertes per explicar a futurs professionals de medicina, infermeria pediàtrica, salut mental i comunitària, psiquiatria, psicologia, farmàcia i llevadores, que puguin estar interessats a fer la formació especialitzada en aquests centres, com hi seran acollits, quin és el pla formatiu de les diferents especialitats i per fer-los una visita guiada a les instal•lacions.

Les dues jornades tindran lloc el proper dimecres, 25 de març de 2015, ja que enguany s’ha apostat per fer-les el mateix dia amb l’objectiu de facilitar així la participació dels residents interessats, especialment dels qui vénen de fora de la demarcació.

Primer, serà l’Hospital Trueta qui obrirà les seves portes (a les 10 h) als futurs residents (MIR, FIR, LLIR i IIR). El centre gironí ofereix formació de postgrau tant d’infermeria com de medicina i l’oferta docent per a aquest curs és de 30 places de 23 especialitats per a medicina (MIR) i quatre per a infermeria (llevadores i infermeria pediàtrica). Durant la Jornada també es preveu que hi hagi un punt de trobada entre aquests futurs residents i els actuals, per tal que puguin compartir experiències, intercanviar inquietuds i conèixer de primera mà les seves opinions respecte a la realització de l’especialitat a l’Hospital Dr. Josep Trueta. Finalment, es farà una visita guiada als futurs residents interessats a veure els diferents espais i serveis hospitalaris.

Per la seva banda, l’IAS celebrarà la Jornada de Portes Obertes a partir de les 13.30 h, també amb una presentació i una posterior visita guiada per les instal•lacions del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. Enguany l’IAS ofereix dues places de llevadores, quatre de medicina de família, tres de psiquiatria, una de psicologia clínica i dues d’infermeria de salut mental. L’IAS és el centre de referència en psiquiatria comunitària (amb residents de psiquiatria, psicologia, infermeria en salut mental) i està acreditat com a unitat multiprofessional en salut mental. L’Hospital de Santa Caterina és hospital docent per a medicina de família i llevadores en rotació hospitalària i, justament aquest mes de febrer, el Ministeri de Sanitat ha acreditat el protocol del dol perinatal i el part a l’aigua de l’Hospital de Santa Caterina com a bones pràctiques sanitàries.

Habitualment, el mes de maig, el Trueta i l’IAS donen la benvinguda a les persones que faran la residència als nostres centres (tant als hospitals Trueta i Santa Caterina, com als diferents dispositius de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines i els equips d’atenció primària docents). Aquests residents solen venir d’arreu de l’Estat espanyol i d’altres països per passar a Girona i a Salt entre quatre i cinc anys, segons l’especialitat per a la qual es formen. 

ICSGIRONA
Dimecres, 18 Març 2015