L’Equip Pediàtric de la Garrotxa participa en sessions telemàtiques sobre infeccions i immunologia infantil

L’Equip Pediàtric de la Garrotxa (EPT) aporta casos reals de malalties infeccioses i immunodeficiències infantils a les sessions telemàtiques que organitza mensualment l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Es tracta de sessions de treball per videoconferència entre professionals d’una desena de centres hospitalaris catalans i de la resta de l’Estat espanyol, que serveixen per posar en comú coneixements i protocols d’actuació i que ajuden els professionals a créixer en expertesa en un àmbit, el de la infectologia pediàtrica, que està en constant revisió i actualització. Al llarg dels darrers anys, a causa de l’emergència de patògens quasi oblidats, la importació de malalties d’altres àrees geogràfiques i la presència de patrons de resistència microbiana, aquesta especialitat ha adquirit una destacada importància.

La participació en aquestes sessions telemàtiques és una més de les accions que du a terme l’EPT, un equip nascut fa dos anys de la col·laboració entre l’Institut Català de la Salut (ICS) i la Fundació Hospital Sant Jaume d’Olot per donar servei a tots els nens i nenes de la comarca de la Garrotxa, unes 8.300 persones d’edats compreses entre els 0 i els 14 anys. L’ETP presta assistència tant des de l’atenció primària com des de l’hospitalària, fet que millora la continuïtat assistencial i apropa l’atenció a l’entorn natural dels infants i a la seva comunitat. L’ EPT atén la població de referència de les àrees bàsiques de salut de Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas (de la Fundació Hospital Sant Jaume d’Olot), i dels equips d’atenció primària d’Olot i Besalú (de l’ICS), a més de la de l’hospital comarcal.

El setembre de l’any passat, l’EPT va posar en marxa un espai d’atenció als nounats i als infants de 0 a 6 mesos i als seus progenitors de tota la comarca. Tres dies a la setmana, amb la coordinació d’una infermera pediàtrica, les mares i els pares comparteixen amb la resta de participants els dubtes i les vivències d’una etapa tan intensa com són els primers mesos de vida dels seus fills.

 

ICSGIRONA
Divendres, 30 Gener 2015