Els centres de l’ICS i de l’IAS se sumen al Gran Recapte amb una recollida d’aliments els dies 27 i 28 de novembre

recollida d'aliments pel Gran Recapte a un centre de salut

Els centres de salut de l’Institut Català de la Salut a Girona i de l’Institut d’Assistència Sanitària s’afegeixen aquest any també al Gran Recapte, la campanya de recollida d’aliments organitzada pel Banc dels Aliments. S’hi han sumat els 36 centres d’atenció primària que gestionen les dues entitats a la Regió Sanitària de Girona, a més d’alguns consultoris locals, vuit centres de salut mental, el Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt (amb punts de recollida a l’Hospital de Santa Caterina, a l’edifici TMS i a Til·lers), l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta i el Centre d’Especialitats Güell. Al Trueta, la iniciativa també ha estat seguida per l’Institut Català d’Oncologia, el Banc de Sang i de Teixits, l’Institut de Diagnòstic per la Imatge i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, totes elles institucions que treballen en el mateix edifici hospitalari.   

A diferència de la campanya del Banc dels Aliments, en els centres de salut la recollida  es durà a terme els dies 27 i 28 de novembre, és a dir, començarà un dia abans. La recollida d’aliments als centres de salut està oberta a tota la ciutadania. Per això, els punts de recollida s’ubicaran a les oficines d’atenció al ciutadà i als punts d’informació dels diversos centres, que se situen a les entrades dels edificis. L’adhesió de les institucions a la recollida d’aliments s’ha organitzat en coordinació i col·laboració amb el Banc dels Aliments.  

Aquest serà el segon any que els centres de salut de Girona s’afegeixen a la iniciativa. L’any passat es van recollir fins a quatre tones d’aliments: 900 litres de llet, 700 quilos de llegum, 450 litres d’oli, 550 quilos d’arròs, 450 quilos de pasta i 200 quilos de peix, entre d’altres.

Les dues institucions, que comparteixen Gerència, s’han volgut afegir un any més a la campanya per aprofitar l’extensa xarxa de centres de salut ubicats arreu del territori, de manera que es dóna cobertura a tota la Regió Sanitària, i la proximitat d’aquests centres a la ciutadania. La campanya s’inclou dins la línia del Projecte CIMS d’aliances estratègiques entre les dues institucions, que promou les accions conjuntes entre l’ICS i de l’IAS dirigides a la participació ciutadana.

ICSGIRONA
Dimecres, 26 Novembre 2014