L’ICS Girona i l’IAS impulsen el Consell Ciutadà del Projecte CIMS

foto de familia dels representants del Consell Ciutadà de l’Institut Català de la Salut a Girona i de l’Institut d’Assistència Sanitària a la seu de la Generalitat a Girona

Avui, a la tarda, s’ha constituït formalment el Consell Ciutadà de l’Institut Català de la Salut a Girona (ICS-Girona) i de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) en un acte celebrat a la seu de la Generalitat a Girona. El Consell Ciutadà, integrat per persones que desenvolupen la seva activitat professional en diferents camps d’actuació, és un òrgan d’assessorament i consulta, impulsat per les dues institucions en el marc del Projecte CIMS d’aliances estratègiques. Té com a primer objectiu millorar la interacció de les dues organitzacions sanitàries amb la societat, des d’una mirada externa, sana i plural. Amb aquesta visió, les aportacions dels membres del Consell Ciutadà, des de les diferents posicions, competències, i expertesa, poden servir per incorporar l’opinió del ciutadà en la presa de decisions per fomentar així actuacions de les dues organitzacions i els seus professionals amb la societat, més enllà de la relació pacient-personal sanitari i centre de salut. El Consell Ciutadà se situa en la perspectiva dels pacients i la ciutadania, línia de treball del Pla Estratègic del Projecte CIMS.

D’una banda, el Consell Ciutadà està integrat per Jaume Torramadé, alcalde de Salt; Francesc Pardo, bisbe de Girona; Jordi Fàbrega, 1er tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona; Sílvia Oliveras, i Josep M. Gómez, cap del Servei de Recursos Humans i cap del Gabinet de Planificació i Avaluació de la Universitat de Girona (UdG), respectivament; Pere Cornellà president de la patronal President de PIMEC Girona; Josep Coll, membre del Fòrum empresarial Carlemany; Carme Sabater, presidenta de la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat; Josep Puigbó, periodista; l’altra banda, també en formen part el doctor Vicenç Martínez Ibáñez, gerent territorial de l’ICS Girona i l’IAS, i els membres del Comitè Executiu del Projecte CIMS.

Objectiu del Pla Estratègic del Projecte CIMS
El Consell Ciutadà que avui es constitueix és una iniciativa aprovada pels òrgans de govern i de gestió de les dues institucions i se’n deriva del Pla Estratègic del Projecte CIMS, presentat a finals de l’any 2013. Aquest Pla té com a primera missió desplegar el Pla de Salut de Catalunya 2011-2015 i una única Visió, la d’oferir al ciutadà el millor servei i la millor salut. És el full de ruta que conduirà les actuacions d’ambdues institucions durant els propers anys i està basat en la integració dels recursos i dels professionals. Les línies estratègiques, conseqüents amb la Visió, formulada i compartida, estan ubicades en les perspectives dels resultats, els pacients i la ciutadania, els processos, els professionals i l’organització.

ICSGIRONA
Dilluns, 20 Octubre 2014