Aclariment de la Gerència de l'ICS en relació al servei de cirurgia pediàtrica.

En relació a la notícia que publica el diari El País en l’edició del 8 de setembre, des de la Gerència territorial de l’ICS a Girona, volem informar que certament la llista d’espera del servei de cirurgia pediàtrica ha anat incrementant almenys en els darrers sis anys, una tendència que la direcció vol aturar.  Aquest és l’objectiu que persegueix la gerència amb la reorganització del servei de cirurgia pediàtrica que s’ha plantejat. Tot i les dificultats del moment, la gerència està fent esforços per contenir la situació, i les dades registrades en aquests darrers mesos ens fan pensar que s’ha aconseguit revertir aquesta tendència a l’alça.

Volem recordar que el passat mes de maig es va signar un conveni entre l’Hospital de la Vall d’Hebron i l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta per tal d’unificar funcionalment ambdós dispositius i oferir una assistència de manera integral. La reorganització del servei pretén reforçar-lo en tant que centre de referència a la Regió Sanitària de Girona, i és per això que es preveu la incorporació de dos especialistes més al servei (passant dels 2 actuals a 4). Aquest augment de professionals permetrà, d’una banda reduir la llista d’espera actual, i de l’altra, disposar de cirurgià pediàtric les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, ja que fins ara hi havia servei de 8h a 15h de dilluns a divendres.

El cap de servei de cirurgia pediàtrica de l’Hospital de la Vall d’Hebron, que assumeix també la direcció del Servei del Trueta, està treballant en el pla funcional de la nova organització, amb l'objectiu de posar-la en marxa aquest darrer trimestre de l’any. Amb tot, la principal dificultat amb la que s'ha topat és justament la incorporació de nous professionals arran de la poca oferta de cirurgians pediàtrics al mercat laboral. Aquest és el principal escull amb el que està treballant la gerència.  

Pel que fa a l’anul·lació de dues sessions quirúrgiques aquest estiu, aquest fet es va deure a la coincidència de les vacances d’un dels cirurgians amb la baixa per malaltia d’un altre, una situació imprevista. Amb tot, els quiròfans van poder ser aprofitats per pacients d'altres especialitats quirúrgiques que també s'havien d'intervenir. Les intervencions que van quedar pendents es van reprogramar i a dia d’avui estan totes realitzades.

ICSGIRONA
Dilluns, 8 Setembre 2014