La Jornada Científica 2014 de l’IDIBGI potencia la col·laboració multidisciplinària per afrontar els reptes de salut del futur

un moment de la Jornada Científica 2014 de l'IDIBGI al recinte del Monestir de Sant Feliu de Guíxols

Les institucions destaquen la importància de l’IDIBGi per vertebrar i potenciar la recerca en biomedicina i salut a les comarques de Girona

L’IDIBGi (Institut d’Investigació Biomèdica de Girona) ha celebrat avui la seva Jornada Científica 2014, que ha aplegat al recinte del Monestir de Sant Feliu de Guíxols a més de 70 investigadors de l’entitat, i a la que també han assistit professionals de l’Hospital de Palamós. Segons Albert Barberà, director de l’IDIBGi, la trobada ha servit per convertir-se en un espai de coneixement que ha de permetre crear noves sinergies entre els diferents grups que integren l’institut. També s’ha reflexionat sobre els reptes de futur i el paper fonamental de la recerca i com pot revertir directament en la societat i en la salut i el benestar de les persones.

A més, ha permès fomentar la participació dels investigadors joves, que han tingut l’oportunitat de presentar els seus treballs de recerca. L’acte ha comptat amb la presència de Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l’ICS Girona i de l’IAS; Francesc Soler, director de l’ICO Girona; Gabriel Capellá, responsable de Recerca i Innovació en Salut del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Tot i que Ramon Moreno, vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Girona, també hi havia d’assistir, ha excusat la seva presència i ha enviat un representant. Tots ells han coincidit en destacar la importància de l’IDIBGi per vertebrar i potenciar la recerca en biomedicina i salut a les comarques gironines. Albert Barberà ha volgut agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, que ha cedit l’equipament per a la celebració de les jornades. D’aquesta manera, el consistori es converteix en el primer “Amic de l’IDIBGi”, una iniciativa que pretén captar fons per promoure i millorar la recerca a l’àmbit gironí.
L’IDIBGi (Institut d’Investigació Biomèdica de Girona), que té els seus orígens en la Fundació Privada Doctor Josep Trueta, es va crear el juliol de 2005 amb la finalitat de promoure, desenvolupar, gestionar i difondre la recerca biomèdica en l’àmbit de les comarques de Girona. Amb aquest objectiu, aglutina grups de recerca de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta, la Universitat de Girona, l’Institut de Diagnòstic per la Imatge, l’Institut Català d’Oncologia, l’Institut Català de la Salut a Girona i Institut d’Assistència Sanitària.

Està previst que aquestes jornades es repeteixin anualment.

ICSGIRONA
Divendres, 11 Juliol 2014