Metges i pacients constituiran dissabte la primera associació gironina per als afectats d’ictus

neuròlegs i professionals sanitaris implicats en l'atenció a l'ictus a la trobada
A la demarcació hi ha 7.000 persones discapacitades per aquesta malaltia i es convida a participar a la trobada a tothom qui s’hi senti implicat
 
Un grup de neuròlegs de la Unitat d’Ictus de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, juntament amb altres professionals sanitaris implicats en l’atenció a l’ictus, persones afectades i familiars d’aquests constituiran dissabte la primera associació de les comarques de Girona per a lluitar contra aquesta malaltia. L'objectiu de la trobada és que els interessats es coneguin entre sí, comparteixin inquietuds i opinions i s'organitzin per portar a terme la constitució de l’associació, que hauria de ser una via per fer més fàcil i agradable la vida dels afectats. Es calcula que a Girona hi ha unes 7.000 persones que pateixen algun tipus de discapacitat com a conseqüència d’haver patit un ictus, i els experts apunten que més del 70% de les dependències de la demarcació es deuen a la mateixa malaltia. 
 
Ja fa mesos que professionals i famílies afectades busquen una fórmula per a constituir-se i treballar amb interessos comuns, i per això s’han citat per dissabte 28 de juny a les 11h a l’auditori Josep Irla (edifici de la Generalitat a Girona) per a posar fil a l’agulla i iniciar aquest procés de col·laboració per fer front a una malaltia que és la segona causa de mort a l’estat –la primera en les dones-, i la primera causa de discapacitat greu. Es calcula que una de cada sis persones patirà un ictus al llarg de la seva vida. Cada any, 1.700 gironins pateixen un infart cerebral, i només el 50% arriben a l’Hospital abans que hagin passat sis hores des de l’inici de l’ictus, un temps màxim que es considera vital per tractar de minimitzar les seves conseqüències.
ICSGIRONA
Dimecres, 25 Juny 2014