L’Institut Català de la Salut a Girona acomiada demà els 47 residents que acaben la seva especialització

Dimecres de la setmana vinent es farà l’acollida als nous residents de l’Hospital Dr. Josep Trueta i de l’àmbit d’atenció primària 

L’Institut Català de la Salut a Girona farà demà un acte de comiat per als 47 residents que acaben la seva formació especialitzada, tant a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta com a l’àmbit d’atenció primària. En el camp hospitalari es tracta de 30 professionals que han desenvolupat la seva especialitat en els darrers anys a l’Hospital, concretament quatre llevadores i 26  metges i metgesses que han cursat l’especialitat repartits de la següent manera: dos a cadascun dels serveis d’Anestèsia, Cardiologia, Ginecologia, Medicina Intensiva, i a Nefrologia i Radiodiagnòstic; i un a cadascuna d’aquestes altres unitats: Anàlisis Clíniques, Anatomia Patològica, Cirurgia General, Traumatologia, Endocrinologia, Farmàcia, Hematologia, Medicina Interna, Medicina Intensiva, Neurocirurgia, Neurologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Pediatria i Pneumologia.

Pel que fa a l’atenció primària, demà es farà el comiat de catorze professionals de l’especialitat de medicina familiar i comunitària i de tres d’infermeria familiar i comunitària, que han fet la seva etapa d’especialització als centres d’atenció primària de Can Gibert del Pla, Montilivi i Vilaroja, Taialà, Salt, Sarrià de Ter i Canet de Mar, i als hospitals docents Dr. Josep Trueta, Santa Caterina, Palamós, Figueres i Calella.

L’acte començarà a les 12 h  a la sala d’actes de l’Hospital Dr. Josep Trueta i hi participarà la directora de l’Hospital, Gloria Padura, i la directora d’atenció primària, Sara Rodríguez, a més del director de coneixement del projecte CIMS, Albert Barberà. A continuació, José Miguel Sánchez Palomero, otorinolaringòleg de l’Hospital Trueta ara jubilat, oferirà la conferència “Música i otorinolaringologia: la sordesa de Beethoven”.

Seguidament es lliuraran els certificats als residents que finalitzen la seva formació com a especialistes, que estaran acompanyats dels seus respectius caps de servei i tutors, i finalment alguns d’ells faran una exposició de la seva experiència personal durant els anys de residència.

Dimecres vinent, benvinguda als nous residents

D’altra banda, dimecres vinent, 21 de maig, tindrà lloc l’acte de benvinguda als 56 residents que passaran els propers anys a Girona per realitzar la seva especialitat.

En concret, arribaran 28 metges de diferents especialitats, tres llevadores, un farmacèutic i, per primera vegada a l’Hospital Dr. Josep Trueta, una infermera pediàtrica, gràcies a l’acreditació aconseguida l’any passat per poder oferir aquesta nova especialització.

Pel que fa a l’atenció primària també dimecres es donarà la benvinguda als tretze metges i metgesses i a les quatre infermeres que faran la seva especialització al llarg dels propers anys als centres docents de l’ICS a Girona.

ICSGIRONA
Dijous, 15 Maig 2014