El doctor Manuel M. Morente, un dels màxims experts europeus en biobancs, analitzarà el seu paper en l’àmbit de la recerca

La Sala d’Actes de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta serà l’escenari aquest dijous 30 de gener, a partir de dos quarts de quatre de la tarda, d’una conferència a càrrec del doctor Manuel M. Morente, coordinador de la Red Nacional de Biobancos Hospitalarios – Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) i president de la European, Middle Eastern & African Society for Biopreservation and Biobanking (ESBB). L’acte, amb el títol “¿Sirven realmente para algo los biobancos?”, està organitzat pel Biobanc IDIBGI i té com a objectiu anar conscienciant els investigadors sobre com els biobancs els poden facilitar la seva tasca.

Manuel M. Morente
Manuel M. Morente (Madrid, 1954) és llicenciat en Medicina per la Universidad Autónoma de Madrid (UAM) i Doctor en Medicina per la Universidad de Alcalá de Henares. Especialitzat en Patologia el 1984, va passar quinze anys com a patòleg clínic a l’Hospital General Universitario de Guadalajara i com a professor associat a la Universidad de Alcalá de Henares. Des de l’any 2000 és el cap de la Unitat Banc de Tumors del CNIO (Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques), on col·labora en projectes d’investigació relacionats amb la biologia molecular del càncer i les seves implicacions clíniques. A part, és el principal promotor i coordinador de la Xarxa Nacional de Bancs de Tumors, amb un disseny pioner en el seu camp, i s’encarrega de promoure altres biobancs i xarxes per tota Europa i Amèrica Llatina.
També forma part del Marble Arch International Working Group for Biorepositories. Actualment és president de l’European, Middle Eastern & African Society for Biopreservation and Biobanking (ESBB) i coordinador de la Red Nacional de Biobancos Hospitalarios – Instituto de Salud Carlos III (ISCIII).

ICSGIRONA
Dimarts, 28 Gener 2014