La Unitat de Neonatologia destaca els beneficis del vincle pell amb pell coincidint amb el Dia Internacional del Mètode Kangur

Amb motiu del Dia Internacional del Mètode Kangur, la Unitat de Neonatologia de l'Hospital Trueta ha impulsat diverses accions adreçades a famílies i professionals per a destacar la importància del contacte pell amb pell en la cura dels nadons prematurs.

El passadís de la Unitat s’ha decorat per a l’ocasió amb imatges que reflecteixen amb tendresa el vincle que es crea mitjançant el contacte pell amb pell entre nadons i mares, pares o cuidadors.

Professionals de la Unitat també han aprofitat la jornada per fer una presentació inicial de 'KangurApp', una aplicació destinada a monitorar el temps de pell amb pell que realitzen les famílies amb un nadó Ingressat a la Unitat. L’objectiu principal del projecte és incentivar i donar a conèixer els beneficis d’aquest mètode per al desenvolupament del nadó, així com facilitar un seguiment per part de la Unitat que permeti observar si alguna de les famílies els cal algun tipus de suport.

L'aplicació, que entrarà en funcionament durant les properes setmanes, ha estat desenvolupada per Roger Àlvarez, enginyer de telecomunicacions, i Anna Boqué, dissenyadora gràfica, que ha ideat el logotip de 'KangurApp'.

Amb aquesta iniciativa, l’hospital referma el seu compromís amb la humanització de l’atenció neonatal.

 

  

ICSGIRONA
Dijous, 15 Maig 2025

Tags: