El Trueta celebra Sant Jordi amb diverses iniciatives protagonitzades pels professionals, pacients i familiars

En el marc de la Diada de Sant Jordi, l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha estat l'escenari al llarg del matí de diferents actes de celebració en els quals els professionals del centre, els pacients i els seus familiars han estat els protagonistes.

Una de les activitats més innovadores d'aquests Sant Jordi al Trueta ha estat la lectura per part de treballadors del centre de 'Mar i Cel'  com a commemoració del centenari de la mort d'Àngel Guimerà, autor de la cèlebre obra de teatre. Al llarg del matí i migdia, s'han llegit fragments de l'obra i, fins i tot s'ha sentit cantar el popular 'Himne dels Pirates'. La iniciativa ha estat organitzada per la Comissió d'Humanització amb la col·laboració de l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut.

Els pacients hospitalitzats han rebut un exemplar de la novel·la de l'escriptor Carles Pellicer 'Mira què fa el veí'. Una obra que recull històries i vivències que transcorren al voltant d'una comunitat de veïns molt particular del barri de la Devesa de Girona.

Els menuts ingressats a la planta de pediatria també han estat obsequiats amb un llibre. En contret, el conte 'Sopa de Petons'. Una iniciativa que forma part del projecte Cap Infant Sense Conte, que enguany commemora el seu desè aniversari.

L'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut a Girona també ha participat en el programa d'activitats d'aquest Sant Jordi al Trueta impulsant una visita als pacients en tractament a la Unitat d'Hemodiàlisi ia l'Hospital de Dia per a recitar-los diversos poemes. A tots ells també se'ls ha regalat una bonica manualitat que emulava una rosa.

Les roses, aquestes naturals, també han estat protagonistes a la Unitat de Cures Intensives, on els seus professionals n'han obsequiat a pacients i familiars en col·laboració amb el Centre Verd de jardineria.

 

 

     

  

  

 

ICSGIRONA
Dimarts, 23 Abril 2024

Tags: