La Unitat de Neonatologia del Trueta comença a entregar un quadern de records a les famílies amb un nadó ingressat

La Unitat de Neonatologia de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, en col·laboració amb l’associació Som Pematurs, ha començat a entregar a les famílies que tenen un nounat ingressat a la Unitat un quadern personal on poder recollir els records d’aquesta etapa primerenca i la seva evolució.

En Milo i la seva família han estat els primers en rebre 'El meu primer diari', que s'acompanya d’una capsa on poder guardar objectes de record d’aquesta etapa, com el braçalet identificador, les lletres del nom del nadó o dibuixos que puguin haver fet els germans.

La iniciativa va començar a gestar-se sota l’impuls de l’equip NIDCAP (New Born Individualized Developmental Care and Assessment Program) de la Unitat de Neonatologia del Trueta i l'Associació Som Prematurs, entitat que es va crear el 2015 per acompanyar i donar resposta a les necessitats de les famílies d'infants prematurs. Durant el procés per a desenvolupar-la, s'ha comptat amb la participació activa de les famílies que han passat per la Unitat, ajudant a definir el disseny i el tipus de pàgines i d'informació del nadó a incloure.   

El quadern s’adapta a qualsevol classe de família i gènere, i té un format molt visual, amb diferents apartats segons què s’hi vulgui anotar. El resultat és un material de gran valor sentimental per a les famílies i el nadó, que podrà revisar-lo quan ja sigui infant.

Aquest diari personal ve precedit d'altres iniciatives que l’equip NIDCAP de la Unitat de Neonatologia de l'Hospital Trueta ha estat impulsant. Una d'elles és la creació d’una biblioteca especialitzada en publicacions vinculades amb la criança i les cures en neonatologia, tant des de la part més formativa com lúdica, que podrà ser consultada pels familiars dels nadons durant la seva estada a l’Hospital.

  

 

ICSGIRONA
Dimecres, 6 Març 2024

Tags: