L’Oncotrail finançarà un projecte de recerca de l'IDIBGI vinculat a investigadors del Servei de Cirurgia General i Digestiva del Trueta

L’equip d’investigadors del grup de Cirurgia General i Digestiva de l’Institut d'Invesdtigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), vinculat al Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Josep Trueta, serà finançat amb 90.000 euros per part de la Fundació Oncolliga per impulsar un projecte de recerca per al diagnòstic precoç del càncer de pàncrees. Els fons per finançar aquesta investigació provindran dels donatius recaptats amb la prova solidària Oncotrail, amb dues aportacions de 45.000 euros corresponents a les edicions 2023 i 2024.

Durant el procés de selecció del projecte, aquest ha estat defensat pel doctor Ernest Castro, adjunt de la Unitat de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica d’aquest servei, que agraeix en nom de tot l’equip el suport de l’Oncolliga per tirar endavant la investigació. “El càncer de pàncrees és un dels que causa major mortalitat perquè quan fem el diagnòstic molt sovint la malaltia està en una fase avançada i això dificultat el tractament curatiu, que consisteix en una combinació de cirurgia i quimioteràpia. El nostre propòsit és determinar amb un panell de marcadors mostres de sang que ens permetin fer el diagnòstic més precoç possible de la malaltia”, detalla en relació al projecte.

L’anunci s’ha fet avui durant la presentació de la onzena edició de l’Oncotrail, que se celebrarà els pròxims 5 i 6 d’octubre a Palafrugell. A la darrera edició es van recaptar prop de 389.000 euros. Un gruix important dels fons recollits (145.653,8 euros) també s’ha destinat als hospitals gironins i l’ICO Girona per millorar el confort i el diagnòstic dels malalts de càncer. D’aquests, 50.723 euros han anat a  l’Hospital  Trueta per la compra de vint butaques per a les unitats de neurocirurgia i ginecologia i 36.438 euros a l’ICO Girona, per la renovació de llits a l’àrea de transplantaments de la vuitena planta i el lloguer per dotze mesos d’unes ulleres de realitat virtual per a pacients ingressats.

ICSGIRONA
Divendres, 26 Gener 2024

Tags: