Acabades les obres a la planta de Ginecologia i Obstetrícia del Trueta, que disposa de més habitacions individuals per a la comoditat i intimitat de la mare i el nadó

La gran majoria d’estances s’han reconvertit en individuals, totes amb bany complet i amb l’equipament necessari per tenir cura del nadó dins el mateix espai sense que aquest hagi de deixar l’habitació, si no és per qüestions clíniques

 

L’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta ha completat la millora de la planta de Ginecologia i Obstetrícia amb la posada en funcionament de 16 habitacions (14 d’individuals i 2 de dobles) completament reformades i amb tot el necessari per tenir cura del nadó dins el mateix espai, sense que hagi de deixar l’estança, si no és per qüestions clíniques. Totes les habitacions estan equipades amb banyera per al nadó, bàscula i canviador per facilitar la comoditat, la intimitat de la mare i el nounat, i per afavorir en tot moment el vincle mare-fill/a.

Amb la finalització de la segona i última fase dels treballs de reforma de la planta d’hospitalització de Ginecologia i Obstetrícia, situada al sector A de la quarta planta, l’hospital Trueta fa un important salt qualitatiu en l’objectiu de prioritzar el vincle íntim entre la mare i el nadó des del moment del naixement —sempre que el criteri clínic ho permeti— mitjançant l’ingrés conjunt en habitacions individuals dotades amb tot l’equipament necessari per al postpart. La planta passa a comptar amb 17 habitacions individuals d’un total de 22, totes amb bany complet i dutxa inclosa. Les altres cinc queden habilitades per ser dobles i poder respondre a situacions d’elevada ocupació. 

La renovació incorpora els bressols per poder fer collit, també denominats sidecar, que permeten acoblar-se al llit de la mare per millorar el vincle amb el nadó des del moment del naixement. Aquest contacte, a banda de promoure una atenció més propera i humanitzadora, també millora l’alletament matern, els períodes de descans del nadó i de la mare. Els primers d’aquests bressols de tipus collit ja van introduir-se al maig de 2023, quan va entrar en funcionament la primera fase de l’obra amb l’obertura de les primeres sis habitacions completament reformades (3 individuals i 3 dobles).

La reforma, que ha tingut una inversió total d’1,8 M€, també suposa una millora per aquelles pacients amb una situació clínica que requereixi una atenció i vigilància més intensiva. En aquest sentit, tres de les habitacions també estan equipades per a l’atenció de pacients que precisin monitoratge continuat (preeclàmpsia, postoperatoris complexos, etc).

Millores a la sala de parts

La millora assistencial del servei d’Obstetrícia i Ginecologia del Trueta continua el 2024 amb la dotació d’un nou quiròfan a la sala de parts, ubicada a la tercera planta, i una Àrea de Reanimació Postquirúrgica amb 3 punts d’atenció, que millorarà la tasca assistencial i l’acompanyament de la mare en cas de cesària. Les obres ja s’han iniciat i està previst que finalitzin a mitjan d'aquest any.

 

  

 

ICSGIRONA
Dimarts, 2 Gener 2024

Tags: