El projecte Zona Mood, dut a terme per l’Institut Català de la Salut de Girona a través de l’Equip d’Atenció Primària de Taialà, la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, la Fundació Sanitària de Mollet i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, pretén detectar el risc de patir soledat no volguda en preadolescents per intervenir precoçment i evitar que desenvolupin problemes relacionats amb el benestar emocional. Un projecte que sorgeix del Treball final del Màster de Formació Permanent en Gestió Integral de Serveis en Atenció Primària, Socials i Hospitalaris on ja es va fer la primera prova pilot a Calella (Maresme) i Sant Gregori (Girona 4).
Zona Mood és un dels deu projecte seleccionats de la primera Crida d’Atenció Integrada del Hub d’Innovació Social i Sanitària (HiSS) sobre el repte de la Soledat no Volguda.
El HiSS és una iniciativa del Consorci Sanitari de Terrassa i de la Fundació Joan Costa i Roma que té com a principal finalitat millorar la qualitat de vida de les persones amb necessitats d’atenció social i sanitària.
Zona Mood es basa en la integració dels sistemes sanitari, social i educatiu, tant en sessions grupals per potenciar la xarxa entre iguals, com en la comissió avaluadora multidisciplinària que elaborarà el pla de treball consensuat amb els alumnes i les seves famílies. El projecte utilitza l’escala SESFaR de valoració del risc, creada i avalada per un grup d’experts.
En el següent vídeo la Meritxell Planas, adjunta a la direcció de l’Equip d’Atenció Primària Taialà de @icscat, ens resumeix en representació de les quatre entitats que participen en el projecte les característiques i objectius de Zona Mood. En la segona imatge podeu veure totes les persones responsables d’aquest projecte d’esquerra a dreta: Montserrat Domínguez(tutora), Susana Serrano, Raül Galan, Laura Hernández, Meritxell Planas, Gemma Cervera i Anna Pérez