La Dra. Núria Masnou, coordinadora de Donació i Trasplantaments de l'Hospital Trueta, nomenada presidenta electa de la junta de l'Organització Europea de Coordinació de Donació i Trasplantament

La Dra. Núria Masnou, coordinadora de Donació i Trasplantaments de l'Hospital Trueta, nomenada presidenta electa de la junta de l'Organització Europea de Coordinació de Donació i Trasplantament

La Dra. Núria Masnou, coordinadora de Donació i Trasplantaments de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, ha estat nomenada presidenta electa de la junta de l'Organització Europea de Coordinació de Donació i Trasplantament (EDTCO, en les seves sigles en anglès). El nomenament és per un període de dos anys, durant els quals treballarà amb altres professionals implicats en el procés de donació i trasplantament d'arreu d'Europa per tal de desenvolupar estratègies educatives i de formació dels coordinadors i activitats científiques que enforteixin la posició de l'EDTCO com a plataforma líder per als coordinadors europeus de donacions i trasplantaments.

És un objectiu prioritari de la junta fer valdre la donació, com a part imprescindible perquè el trasplantament sigui factible, així com tota la feina que es du a terme des de les coordinacions de donació i trasplantament dels centres. La Dra. Masnou ha estat membre actiu d'EDTCO durant molts anys, ocupant la posició de vicepresidenta del 2021-2023 i actualment la de presidenta.

EDTCO té com a objectiu donar suport als professionals de la salut per tal que desenvolupin programes eficaços de donació, obtenció i trasplantament d'òrgans i teixits. L'organisme pretén contribuir a augmentar la sensibilitat de tots els professionals de la salut respecte a la donació d'òrgans i teixits dins les cures al final de la vida dels pacients. També a treballar per l'autosuficiència en trasplantament augmentant la disponibilitat d'òrgans i teixits a través del desenvolupament i millora de programes de donació cadavèrica, i garantir que els òrgans i teixits trasplantats siguin d'alta qualitat i seguretat. També optimitzar els programes de donant viu promovent la seguretat i la cura dels donants.

 

ICSGIRONA
Dimecres, 11 Octubre 2023

Tags: