L’ICS Girona incorpora dimarts 98 residents: 58 al Trueta i 40 a l’Atenció Primària

Residents Atenció Primària Girona

En els darrers dies han tingut lloc els actes de comiat als residents que han fet la seva especialització als nostres centres. Enguany s’han ofert per primera vegada les especialitats de salut laboral i medicina nuclear, les últimes a ser acreditades per impartir docència

El proper 23 de maig els centres de l’Institut Català de la Salut a Girona donaran la benvinguda als nous residents, un total de 98 professionals. El Trueta assoleix aquest any la xifra rècord d’incorporacions, ja que arribaran 49 metges que faran el MIR en una de les 33 especialitats acreditades, a més de 6 infermeres que s’especialitzaran com a llevadores o infermeres pediàtriques, dos que s’especialitzaran en farmàcia hospitalària, i un biòleg que s’especialitzarà en anàlisis clíniques.  

Per la seva banda, a l’atenció primària s’han cobert 32 de les 33 places ofertes enguany per especialitzar-se en medicina familiar i comunitària, a més de cobrir les 8 places d’infermeria familiar i comunitària.

Així, durant aquest curs 2023-2024, als centres de l’ICS Girona s’hi estaran especialitzant fins a 318 residents, 185 dels quals a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta i els 133 restants a les àrees bàsiques de salut.

La principal novetat a l’Hospital Trueta és que enguany s’incorporaran per primer cop un resident de medicina nuclear i un de salut laboral, en ambdós casos especialitats que el Ministeri de Sanitat va acreditar l’any passat per poder impartir docència. També es van ampliar les places de MIR de neurologia, que han passat d’un a dos MIR, i de medicina intensiva, que va passar de dos a tres MIR. Totes les places ofertes per l’Hospital Trueta per al curs 2023-2024 han estat ocupades, fins i tot les de neurofisiologia i cirurgia toràcica, que tradicionalment són les més difícils de cobrir. El centre va iniciar l’any passat els tràmits per a l’acreditació de l’especialitat de reumatologia i també per incrementar en un resident més les especialitats de cardiologia, aparell digestiu i oncologia mèdica.

Actualment, al Trueta hi ha 33 especialitats acreditades: anàlisis clíniques, anatomia patològica, anestèsia i reanimació, aparell digestiu, cardiologia, cirurgia general i digestiva, cirurgia ortopèdica i traumatologia, cirurgia plàstica, estètica i reparadora, cirurgia toràcica, angiologia i cirurgia vascular, endocrinologia i nutrició, farmàcia hospitalària, hematologia i hemoteràpia, infermeria obstetricoginecològica, infermeria pediàtrica, medicina intensiva, medicina interna, medicina nuclear, nefrologia, pneumologia, neurocirurgia, neurofisiologia clínica, neurologia, oftalmologia, oncologia mèdica, oncologia radioteràpica, otorrinolaringologia, radiodiagnòstic, salut laboral, urologia, obstetrícia i ginecologia, i pediatria i medicina nuclear. L’Hospital Trueta també acull els residents de medicina familiar i comunitària de diferents àrees bàsiques de la Regió Sanitària.

Per la seva banda, la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de Girona (UDMAFiC) ha cobert 32 de les 33 places de MIR i les 8 d’infermeria. Serà durant l’acte de benvinguda del dia 23 de maig que els residents escolliran a quina àrea bàsica de salut volen fer la seva residència, d’entre els centres que estan acreditats, tots ells gestionats per l’Institut Català de la Salut, excepte 2: els 4 de Girona (Can Gibert del Pla, Montilivi i Vila-roja, Santa Clara, Taialà), Salt, Sarrià de Ter, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Blanes, Tordera, Figueres, Cassà de la Selva (gestionat per l’Institut d’Assistència Sanitària), Banyoles, Olot, Canet de Mar i Malgrat de Mar (gestionat per la Corporació de Salut Maresme i la Selva), i els hospitals docents Dr. Josep Trueta, Santa Caterina, Palamós, Figueres, Blanes, Calella i Olot. Les 8 infermeres que s’incorporaran podran anar als CAP de Sarrià de Ter, Montilivi, Taialà, Santa Clara, Can Gibert del Pla i Salt.

 

Comiat als residents que han acabat la seva especialització

D’altra banda, l’Institut Català de la Salut ja ha fet els actes de comiat dels seus residents, encara que no acabaran la formació oficialment fins d’aquí a uns dies. Així, avui s’ha fet el comiat als 23 MIR del Trueta que han acabat la seva etapa formativa i està previst que el juliol s’acomiadin les 8 infermeres.

Per la seva banda, el comiat als residents de l’atenció primària es va fer el 10 de maig, en un acte celebrat a la sala d’actes de les facultats de Medicina i Infermeria. A l’atenció primària acabaran 19 residents de medicina familiar i comunitària, i 8 infermeres, que aniran acabant l’especialització en els popers mesos.

D’entre els residents que acaben ara, està previst que almenys 30 s’incorporin a treballar als centres de l’Institut Català de la Salut, 13 dels quals ho faran a l’atenció primària i 17 a l’Hospital Trueta.

 

Residents Atenció Primària al Pont de les Peixeteries de Girona  Residents de l'Hospital Trueta

Acte comiat residents Atenció Primària  Acte Comiat Residents Hospital Trueta

 

ICSGIRONA
Divendres, 19 Maig 2023

Tags: