Demà, matinal de prevenció cardiovascular a l’Hospital Santa Caterina de Salt

Cartell que anuncia l'activitat

El Servei de Cardiologia ha organitzat un programa d’activitats dirigit a pacients, professionals i públic en general, per conscienciar sobre la prevenció en les malalties cardiovasculars, amb motiu de La Marató de TV3

Bicicletada, cuina i control dels factors de risc configuren la proposta, els tres pilars bàsics de la prevenció cardiovascular

Demà, divendres 16 de desembre, el Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt serà la seu d’un conjunt d’activitats orientades a la prevenció cardiovascular organitzades pel Servei de Cardiologia dels hospitals Trueta i Santa Caterina, amb motiu de La Marató de TV3, dedicada enguany a la divulgació i recerca en salut cardiovascular.

Les activitats, que es duran a terme entre les 11.00 i les 14.00 hores als jardins del parc hospitalari, reposen sobre els tres pilars bàsics de la prevenció cardiovascular: l’exercici, la dieta i el control de risc cardiovascular. “Pretenem conscienciar la població sobre la importància de prevenir les malalties cardiovasculars, principal causa de mort al nostre àmbit, perquè així pugui gaudir d'una vida llarga i sana”, destaca el doctor Marco Paz, cap clínic de Cardiologia de l’Hospital Santa Caterina.

Bicicletada, cuina i control dels factors de risc

Els professionals del servei han organitzat una bicicletada, en què pacients actius al programa de Rehabilitació Cardíaca pedalaran per torns, un exercici físic supervisat pels fisioterapeutes. També s’hi podran sumar a l’activitat les persones que ho desitgin.

Al mateix temps, el públic podrà assistir a un taller de cuina cardiosaludable. Es trauran els fogons al jardins del parc per cuinar plats cardiosaludables, i mentre s’elaboren els plats, els nutricionistes aniran instruint als assistents sobre la importància de seguir una dieta correcta i com poder-la realitzar. Entre d’altres receptes es preparan “Ferrero de trufa i alvocat” i “Blinis integrals, hummus de moniato, sardina marinada i fruits vermells”.

Per acabar, també hi haurà un espai de control dels factors de risc cardiovascular, en què professionals del Servei de Cardiologia faran electrocardiogrames, presa de pressió arterial i càlcul del risc cardiovascular, a les persones assistents que ho desitgin.

Per poder fer les diferents activitats s’ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor (GICOR), l’Associació Maçanetenca de Prevenció i Ajuda de Malalts de Cor (MACOR), l’empresa d’assessorament alimentari AGAR i l’Ajuntament de Salt.

Girona, molt present a La Marató de TV3

Aquest diumenge 18 de desembre, el programa de La Marató emetrà les experiències de diferents testimonis tractats al l’Hospital Trueta i Santa Caterina, exponents de les diferents malalties cardiovasculars. Al plató serà entrevistat el cap de Servei de Cardiologia d’ambdós centres gironins, doctor Ramon Brugada, que parlarà principalment de la mort sobtada.

ICSGIRONA
Dijous, 15 Desembre 2022