La Regió Sanitària Girona habilita 9 punts de vacunació pediàtrica supramunicipals contra la COVID per als infants de 5 a 11 anys

Es tracta d’espais on es pot dirigir tots els infants de la regió, i que es complementaran amb la vacunació de proximitat des de centres d’atenció primària

La campanya comença aquest dimecres a la tarda amb les primeres dosis administrades a la seu de la Generalitat a Girona i a l’Espai Mercat de Calella

La Regió Sanitària Girona donarà el tret de sortida demà a la tarda a la vacunació contra la COVID-19 dels infants de 5 a 11 anys, amb l’administració de les primeres dosis amb cita als punts vacunals de la Generalitat de Catalunya a Girona (de 16h a 19h) i a l’Espai Mercat de Calella (de 15h a 19h). En els dies següents s’aniran obrint la resta de punts de vacunació pediàtrica, un total de 9 punts de vacunació per a nens/es de 5 a 11 anys distribuïts arreu del territori i d’abast supramunicipal.

La majoria d’aquests espais ja estan operatius en el marc de l’estratègia de vacunació a majors de 12 anys i en els propers dies incorporaran també una línia pediàtrica. Es tracta dels punts vacunals del Molí de l’Anguila de Figueres, el Casal Marià d’Olot, la Sala Eudald Graells de Ripoll i el local Mas Enlaire de Blanes, a banda dels de Girona i Calella. A aquests sis punts, s’hi afegeixen 3 nous espais: el Pavelló Saioners de Santa Coloma de Farners, l’Espai Cultural La Bòbila de Palafrugell i l’Hotel Splash de Pineda de Mar.

La vacunació s’iniciarà al llarg de la setmana

Dia d’inici de l’activitat als punts de vacunació pediàtrica de la Regió Sanitària de Girona. S’hi poden dirigir tots els infants de 5 a 11 de la Regió Sanitària de Girona.

A partir d’aquestes dates d’inici, tots els punts de vacunació fan la seva pròpia programació, que s’anirà adaptant cada setmana. Les famílies han de demanar hora per vacunar els seus infants a vacunacovidsalut.cat. Majoritàriament, i durant els primers dies, mentre duri el curs escolar, la vacunació es desenvoluparà en torn de tarda. Pel que fa al punt de la Generalitat, a partir del 23 de desembre es passarà a vacunar els infants matí i tarda, exceptuant el 24 i 31 de desembre i 5 de gener, que es farà jornada de matins en tractar-se de vigílies de festius.

L’estratègia es complementarà amb la vacunació de proximitat en diversos centres d’atenció primària per als infants inscrits a l’Àrea Bàsica de Salut corresponent. Així, inicialment a la Regió Sanitària de Girona, alguns CAP també podran vacunar a infants de 5 a 11 anys de la seva àrea bàsica de salut. Aquests CAP seran Banyoles, Salt, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Cassà de la Selva i Canet de Mar, sense perjudici que els infants d’aquestes àrees bàsiques de salut (ABS) també puguin adreçar-se a un punt de vacunació poblacional. S’està treballant per estendre progressivament la vacunació pediàtrica a més CAP.

Dia d’inici de la vacunació pediàtrica als CAP. S’hi poden dirigir únicament els infants de 5 a 11 usuaris del CAP en qüestió.

El fet que la preparació i les dosis d’aquesta vacuna sigui diferent a l’habitual, posa de relleu la importància de fer circuits completament diferenciats, de manera que en aquests punts de vacunació es podran fer cues diferenciades o es podrà separar la vacunació per horaris. A tall d’exemple, en el cas de la Generalitat a Girona, conviurà la vacunació a majors de 12 anys a l’Espai Santa Caterina, amb la vacunació infantil, que es farà en un espai separat, a les Sales Mèdiques.

Per altra banda, per seguir avançant amb la vacunació de les dosis addicionals als majors de 60 anys així com de les primeres dosis a partir de 12 anys, s’ha afegit un dia extraordinari de vacunació amb cita al punt de vacunació poblacional de la Generalitat a Girona. Aquest dia també es farà vacunació pediàtrica. Serà aquest dissabte 18 de desembre de 9h a 13h amb cita prèvia.

Vacunació a infants amb cita

La vacunació d’aquest grup d’edat es farà únicament de forma programada amb cita prèvia, via vacunacovidsalut.cat, ja sigui per iniciativa pròpia o després de rebre els SMS que Salut enviarà a les persones de les que es tingui el telèfon mòbil de contacte. A la Regió Sanitària Girona hi ha prop de 65.000 infants entre 5 i 11 anys cridats a vacunar.

Les criatures han d’anar acompanyades dels seus progenitors o un tutor/a legal. En cas que es vacunin sense estar acompanyats dels seus mares i pares –per exemple, per àvies i avis- ho podran fer si presenten un document de consentiment informat, seguint la fórmula utilitzada amb la vacunació engegada a l’agost amb els adolescents d’entre 12 i 15 anys.

La vacuna que s’administrarà als infants és la mateixa que la injectada en adults, però la dosis per a aquesta franja d’edat és un terç (10 micrograms) de la que s’administra als adolescents i adults (30 micrograms). La dosi és la mateixa per un nen o nena de 5 anys que per un o una de 11 anys i caldrà administrar dues dosis separades per 8 setmanes.

Els mitjans interessats en prendre imatges de l’inici de la vacunació infantil, podran fer-ho demà a les 17:30h a l’edifici de la Generalitat a Girona:

ICSGIRONA
Dimarts, 14 Desembre 2021