Premi Bonastruc ça Porta als metges Rafel Cubí i Enric Juncà

Foto de grup dels premiats a la VI edició dels premis Bonastruc ça Porta

 

El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) va lliurar ahir a la tarda els sisens premis Bonastruc ça Porta a la trajectòria professional mèdica en un acte al COMG que també s’ha pogut seguir per streaming.

El COMG reconeix les trajectòries del metge de família al CAP de Salt Rafel Cubí i el ginecòleg Enric Juncà. La del Dr. Rafel Cubí, per la seva tasca de metge de família al CAP de Salt i per ser l’impulsor de la història clínica informatitzada i de la recepta electrònica al sistema sanitari català. I la del Dr. Enric Juncà per la seva dedicació i vocació per la ginecologia al llarg de més de 50 anys i per seu compromís amb la professió mèdica.

Nascut el 1957 i especialitzat en Medicina Familiar i Comunitària a la Unitat Docent de Bellvitge, el Dr. Rafel Cubí ha desenvolupat la major part de la seva trajectòria professional al CAP de Salt on hi ha fet una gran tasca docent. Va ser un dels impulsors de la introducció de la història clínica informatitzada i de la recepta electrònica al sistema sanitari català. Rafel Cubí també va ser coordinador del Centre de Competències Funcionals de l’ECAP, una eina informatitzada de recolzament de la pràctica clínica que, gràcies a la seva tasca, va experimentar una ràpida evolució. Fa un any que es va haver d’apartar de l’exercici professional a causa d’una malaltia.

Nascut el 1929 i especialitzat en Obstetrícia i Ginecologia amb matrícula d’honor, el Dr. Enric Juncà va fer el primer part inaugural de la Clínica Salus de Banyoles i la primera histerectomia a l’Hospital Josep Trueta. L’entusiasme i el companyarisme han format part de la seva trajectòria i l’han fet estar vinculat a la professió tota la vida. El 1999 es va retirar de l’activitat pública però va mantenir una consulta privada a Girona que va deixar amb l’esclat de la pandèmia.

L’Institut de Diagnòstic per la Imatge, IDI Girona, va rebre el premi per la contínua innovació que posa al servei dels professionals i per la seva implicació en la recerca i en la docència. Dirigit pel Dr. Salvador Pedraza, va començar la seva activitat el 1999 amb la posada en marxa d’una ressonància magnètica a l’hospital Josep Trueta. Des d’aleshores ha crescut i en aquests moments gestiona els serveis de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear dels Hospitals Trueta i Santa Caterina i, també, el radiodiagnòstic dels centres d’atenció primària Güell de Girona i els de Roses i Ripoll. Sota una aliança estratègica també col·labora amb el servei de Radiologia de l’hospital d’Olot.

El COMG ha reconegut també el Servei de Medicina Interna de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa per la cohesió del servei, per la seva visió de medicina pública i pel valor del treball en equip integrat al territori.

Format per un grup de 10 professionals amb dedicació exclusiva, liderat pel Dr. Josep Bisbe, el servei manté la visió global del pacient com a element central de l’especialitat i l’implica en la presa de decisions. Els professionals de l’especialitat treballen en estreta col·laboració amb els professionals d’atenció primària i les consultes externes s’adapten al màxim a les demandes dels pacients amb l’objectiu de donar resposta a les primeres visites en un termini màxim d’una setmana. Tot i treballar en coordinació amb l’Hospital Josep Trueta es prioritza atendre els pacients el més a prop possible del seu lloc de residència. Gràcies a l’ambularització de bona part de l’assistència i la creació dels hospitals de dia, el servei ha reduït a la meitat l’estada mitjana al centre hospitalari.

 

ICSGIRONA
Divendres, 14 Maig 2021

Tags: