El 70% dels residents que han acabat la seva especialització es queden a treballar a centres de l’Institut Català de la Salut a Girona

Foto dels residents d'Atenció Familiar i Comunitària

Degut a la Covid-19 els residents que havien de començar aquest any encara no han pogut fer l’elecció de plaça i s’endarrerirà l’inici de la seva especialització

L’Institut Català de la Salut a Girona ha fet un acte de comiat per 43 residents que acaben la seva formació especialitzada, tant a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta com a l’àmbit d’atenció primària. D’aquests, el 70% es queda a treballar a centres de l’ICS a Girona, ja sigui a l’àmbit hospitalari com al de primària.

A l’Hospital Dr. Josep Trueta són 26 els professionals que hi han finalitzat la seva especialitat en els darrers anys, concretament 1 infermera pediàtrica, 2  llevadors/es i 23  metges i metgesses que han cursat les seves especialitats, repartits als serveis de Pediatria, Anestèsia, Cardiologia, Ginecologia i Obstetrícia, Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica, Medicina Interna, Anàlisis Clíniques, Cirurgia General, Endocrinologia, Neurologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica,  Digestiu, Radiodiagnòstic  i Pneumologia.

Pel que fa a l’atenció primària, també s’ha fet el comiat de 15 professionals de l’especialitat de medicina familiar i comunitària i de 2 de l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària, que han fet la seva etapa d’especialització als centres d’atenció primària de Can Gibert del Pla, Montilivi i Vilaroja, Taialà, Salt, Sarrià de Ter i Canet de Mar, i als hospitals docents Dr. Josep Trueta, Santa Caterina, Palamós, Figueres i Calella.

 

L’acte de comiat als residents de Primària es va celebrar dimecres i aquest matí s’ha fet el de l’Hospital Dr. Josep Trueta,  en uns actes de petit format degut a les mesures de prevenció necessàries per evitar contagis.

Precisament, i com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, aquest any el Ministeri de Sanitat encara no ha establert la data d’inici de l’especialització dels nous residents. Habitualment es feia durant la primavera però enguany encara no han pogut fer l’elecció de plaça.

Els residents que han acabat la seva especialització al Trueta aquest 2020

Els residents que han acabat la seva especialització al Trueta aquest 2020

 

Els residents d'Atenció Familiar i Comunitària

  Els residents d'Atenció Familiar i Comunitària  

 

El comiat al Trueta s'ha celebrat amb un acte de petit format

El comiat al Trueta s'ha celebrat amb un acte de petit format

ICSGIRONA
Divendres, 22 Maig 2020