L’IdIBGi presenta les seves noves instal·lacions al Parc hospitalari Martí i Julià de Salt

noves instal·lacions de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI)

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) ha presentat avui les noves instal·lacions, ubicades a l’edifici de la Mancomunitat 2, al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt (Girona). Les obres de rehabilitació de l’edifici, que consta de 2 plantes i més de 1.700 m2 habilitats com a laboratoris i serveis de suport a la recerca, han costat 1,8 milions d’euros, que han estat cofinançades a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Amb aquesta nova seu, l’IDIBGI disposa de nous espais més adequats per als projectes de recerca que els investigadors estan desenvolupant actualment i per als que desenvoluparan en el futur.

A l’acte de presentació, que ha tingut lloc avui a les 11 del matí amb una visita institucional per les instal·lacions, hi ha participat, entre d’altres representants institucionals, Eudald Casadesús, delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Josep Maria Martorell, director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya; Jordi Viñas, alcalde de Salt; Eva Palau, regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona; Joaquim Casanovas, gerent de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona; Josep Maria Vilà, president de l’Institut Català d’Oncologia; Joan Profitós, president del Banc de Sang i del Consell d’Administració de l’IAS; i Ramon Moreno, vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdG.

Albert Barberà, director de l’IDIBGI, ha destacat la importància dels nous espais per ajudar a la internacionalització de la recerca feta a Catalunya i a que Girona es converteixi en un referent de la investigació biomèdica i de salut. També ha anunciat que properament l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona es convertirà en un centre adscrit a la Universitat de Girona (UdG). L’IDIBGI té una plantilla de 80 persones i agrupa més de 250 investigadors de diverses institucions de l’entorn: la Universitat de Girona, l’Institut Català de la Salut (l’Hospital Universitari de Girona Josep Trueta i l’àmbit d’atenció primària), l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Institut de Diagnosi per la Imatge (IDI). Actualment gestiona 52 projectes de recerca nacionals i internacionals, té més de 266 estudis d'investigació clínica en curs, participa en diferents xarxes científiques i forma part de la plataforma de biobancs de l'Institut de Salut Carlos III. En els darrers tres anys ha publicat 609 articles en revistes internacionals amb un factor d'impacte mitjà de 4,59 i 51,07% en el primer quartil de l'especialitat.

Les noves instal·lacions, amb una capacitat per a 60 persones, també acullen el Biobanc de l’IDIBGI. Aquestes innovacions han de facilitar que els investigadors facin una recerca de més qualitat i translacional, per tal de fer front als reptes i els problemes científics i clínics amb més transcendència i impacte.

Fotografies per descarregar

Inauguració de l'IdIBGi
Les autoritats presents a l'acte
L'IdIBGi agrupa més de 250 investigadors
 

ICSGIRONA
Dimarts, 24 Novembre 2015