La Marató de TV3 2014 finançarà tres projectes del Centre de Genètica Cardiovascular (IDIBGI-UdG) per investigar malalties cardíaques

Els tres projectes de recerca es repartiran un total de gairebé 600.000 euros

La Fundació La Marató de TV3 va fer públics ahir a la tarda els 43 projectes de recerca sobre les malalties del cor que rebran els fons de La Marató de 2014. Entre els escollits, cal destacar tres projectes desenvolupats per investigadors del Centre de Genètica Cardiovascular (Institut d’Investigació Biomèdica de Girona [IDIBGI] - Universitat de Girona [UdG]), que rebran gairebé 200.000 euros cadascun els propers tres anys. Els investigadors premiats van recollir els guardons en un acte que va tenir lloc a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, amb la presència del conseller de Salut, Boi Ruiz; el president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Àlvar Net, i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Brauli Duart.

Els projectes premiats són els següents:

  • “Bases genètiques i moleculars de la miocardiopatia aritmogènica de ventricle dret: translació a la clínica.” del doctor Ramon Brugada Terradellas, que investigarà les bases moleculars de la miocardiopatia aritmogènica i les seves implicacions clíniques amb l’ús de pacients i models animals i cel·lulars. Aquest projecte rebrà un finançament de 199.375 euros.
  • “Detecció precoç i prevenció de la mort sobtada neonatal mitjançant l’ús de l’electrocardiograma i l’estudi genètic d’ultraseqüenciació massiva.” del doctor Òscar Campuzano Larrea, que investigarà la vàlua del cribratge electrocardiogràfic i genètic dels nounats en la detecció de risc de mort sobtada. Aquest estudi rebrà un finançament de 187.937,50 euros.
  • “Avaluació patofisiològica i terapèutica de cardiomiòcits derivats de cèl·lules mare induïdes pluripotents (iPS) provinents de pacients.” de la doctora Fabiana Silvia Scornik Gerzenstein, que proposa l’ús de cèl·lules mare induïdes pluripotents provinents de pacients amb síndrome de Brugada per aprofundir en l’estudi de les alteracions elèctriques i en els desencadenants de la mort sobtada. Aquest projecte rebrà un finançament de 185.500 euros.

L’IDIBGI, que té els seus orígens en la Fundació Privada Doctor Josep Trueta, es va crear el juliol de 2005 amb la finalitat de promoure, desenvolupar, gestionar i difondre la recerca biomèdica en l’àmbit de les comarques de Girona. Amb aquest objectiu, aglutina grups de recerca de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta, l’Institut d’Assistència Sanitària, la Universitat de Girona, l’Institut de Diagnòstic per la Imatge, l’Institut Català d’Oncologia i l’Institut
Català de la Salut a Girona.

ICSGIRONA
Divendres, 6 Novembre 2015