Es tracta d’un espai de debat en matèria d’humanitats creat en el marc d’aliances estratègiques de l’ICS Girona i l’IAS
Amb el títol “Envellir bé”, el doctor Miquel Vilardell, cap del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i catedràtic de l’especialitat a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha impartit aquest matí a l’Hospital Santa Caterina, la primera conferència organitzada sota el paraigües de l’Aula CIMS, un espai de debat i reflexió de l’Institut Català de la Salut a Girona i l’Institut d’Assistència Sanitària creat en el marc del Projecte CIMS, d’aliances estratègiques d’ambdues institucions.
Amb el cicle de conferències que s’ha inaugurat avui, l’Aula CIMS pretén posar en valor la part més humana de l’activitat assistencial. Així ho ha explicat el doctor Vicenç Martínez-Ibáñez, gerent de l’ICS Girona i l’IAS, durant la presentació de l’acte.
Davant d’un bon aforament, el doctor Vilardell ha subratllat com els factors econòmics, socials i psíquics influeixen en un envelliment saludable, així com també l’estil de vida. El catedràtic ha destacat el Sistema Nacional de Salut Públic i els professionals que hi treballen com un dels béns més apreciats del país i ha posat de relleu el paper d’aquests en el desenvolupament del Projecte CIMS. L’expert ha fet un repàs dels factors que ajuden a envellir bé i ha remarcat la responsabilitat de cadascú i també dels sanitaris en fer-ho possible, amb una visió multidisciplinar i interdisciplinar. Vilardell també ha fet referència a que les persones que envelleixen bé consumeixen pocs recursos sanitaris.
A aquesta primera conferència de l’Aula CIMS hi ha assistit també el director dels Serveis Territorials de Salut a Girona, Josep Trias.
Dr. Miquel Vilardell
Miquel Vilardell és catedràtic de Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona des del 1992 i cap de Servei de Medicina Interna a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron des de l’any 1988. Ha estat president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona durant el període 2010-2014 i Honorary Fellow de l’Acadèmia Americana de Medicina, l’any 2000. L’any 2002 va ser nomenat president la Comissió Nacional de l’Especialitat de Medicina Interna; també és acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina des del 2005 i membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans, des del 2006. Vilardell és editordirector de la revista Medicina Clínica des de l’any 2000 i president del Consell Assessor del Govern de la Generalitat en matèria sanitària.