El Trueta atén trenta-vuit pacients els tres primers mesos de la nova guàrdia de radiologia vascular intervencionista per tractar hemorràgies agudes

Preparació d'un pacient a la sala de radiologia vascular intervencionista

Des de principi d’any s’ha ampliat la cobertura a les tardes i també als caps de setmana i festius

Un total de 38 pacients han estat atesos durant els tres primers mesos de la nova guàrdia de radiologia vascular intervencionista de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, destinada als tractaments urgents per aturar hemorràgies agudes d’origen divers. D’aquestes atencions, el 75% s’han realitzat en dies laborables, en l’horari ampliat recentment a partir de les tres de la tarda, i el 25% restant han estat actuacions dutes a terme durant els caps de setmana o festius. En tots els casos els procediments s’han fet amb èxit, cosa que ha evitat intervencions quirúrgiques i trasllats a altres hospitals. En la majoria d’ocasions la guàrdia s’ha activat per tractar hemorràgies internes agudes.

La radiologia vascular intervencionista és un procediment terapèutic que realitzen professionals de medicina especialistes en radiologia vascular intervencionista, una especialitat basada en la realització de procediments mínimament invasius guiats per imatges, que a l’Hospital Trueta gestiona l’Institut de Diagnòstic per la Imatge. Fins al gener, aquest procediment només es realitzava a Girona, en horari de matins, els dies laborables. Fora d’aquest tram, els pacients que patien hemorràgies eren traslladats a altres centres hospitalaris de Barcelona. El nou contingent de guàrdia, que es va posar en marxa el gener, ha ampliat aquesta cobertura mèdica fins a les vuit del vespre i també als matins i a les tardes dels festius i caps de setmana.

La posada en marxa d’aquesta nova guàrdia ha suposat una millora de la qualitat assistencial per a la població de Girona i potencia el rol de referència de l’Hospital Dr. Josep Trueta a la Regió Sanitària de la demarcació.

Fotografies per descarregar
Preparació d'un pacient a la sala de radiologia vascular intervencionista
La nova guàrdia evita trasllats a altres hospitals, així com intervencions quirúrgiques
Especialistes de l'equip de radiologia vascular intervencionista de l'Hospital Dr. Josep Trueta

HOSPITAL
Divendres, 1 Abril 2016