L’IAS se suma a la campanya solidària per l’esclerosi múltiple “Una poma per la vida”

Avui, de 10.00 a 13.00 hores, la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) vendrà pomes “solidàries” davant l’entrada de l’Hospital Santa Caterina. L’IAS contribueix així a la 12ena edició de la campanya solidària impulsada per la FEM a Catalunya per recaptar fons per a les persones que pateixen aquesta malaltia, unes 1.000 persones a Girona i més de 7.000 a tot Catalunya. La campanya es traslladarà demà a l'Hospital d'Olot i a l’Hospital de Figueres, i l’11 de març a l’Hospital de Blanes.

La poma val 1’5 euros i com a novetat d’aquest any es podrà comprar i enviar una poma virtual a través de http://www.fem.es/pf-pomaper-la-vida.aspx.

Tots els fons recaptats, tant a través de les parades als centres hospitalaris, com dels supermercats que hi participen (més de 400 a Catalunya i Madrid i 13 a comarques gironines), i la venda per Internet aniran destinats íntegrament als serveis assistencials que la fundació presta a Girona, Barcelona, Reus i Lleida. L’any passat la campanya va aconseguir vendre 24.000 pomes que van suposar una captació de 36.000 euros.

Què és l’esclerosi múltiple?

L'esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. No és hereditària, ni contagiosa ni mortal, però no té cura i avui dia és la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves, és a dir, en persones entre els 20 i 40 anys, afectant sobre tot les dones. Té múltiples manifestacions, i es pot presentar de manera diferent en cada persona. Al conjunt de l’Estat espanyol conviuen amb la malaltia unes 46.000 persones.