Les institucions agraeixen la seva tasca als professionals i voluntaris dels punts de vacunació massiva de Girona

Professionals i voluntaris que han participat en la campanya de vacunació

Les institucions agraeixen la seva tasca als professionals i voluntaris dels punts de vacunació massiva de Girona.
L’emotiu acte de reconeixement ha tingut lloc a Fira de Girona i ha comptat amb la participació d’una cinquantena de professionals.
La delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, ha destacat el “compromís i eficiència” de tots els integrants del sistema sanitari.

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Girona han celebrat aquest divendres a la tarda un emotiu acte d’agraïment als professionals i voluntaris que han participat en la campanya de vacunació arreu de la demarcació. El reconeixement s’ha celebrat a Fira de Girona, reconvertit des del mes d’abril i fins aquest 30 de setembre, en el punt vacunal més gran de la demarcació i ha estat encapçalat per la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, la subdirectora regional de Salut Pública, Lluïsa Mas,  i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Ha comptat també amb la participació d’una cinquantena de professionals que hi ha treballat, el vicepresident provincial de Creu Roja, Pere Company, representants del CatSalut, el SEM, l’Institut Català de la Salut (ICS) i Fira de Girona.

L’acte ha reconegut la tasca de tots els equips d’infermeria que han intervingut en la campanya de vacunació i en concret als professionals que han treballat a la Fira, on s’han administrat el 30% del total de vacunes que s’han posat a la Regió Sanitària de Girona. La subdirectora regional de l’Agència de Salut Pública, Lluïsa Mas, en la seva intervenció ha fet extensiu aquest agraïment al conjunt de professionals del sistema sanitari per la seva contribució a la campanya, coincidint amb el canvi d’estratègia orientada cap a una vacunació intensiva de proximitat. “El camí que ens queda encara és llarg i necessitarem de tothom per continuar endavant, millorant els nivells de vacunació, ja que s’ha demostrat que la vacunació és la millor eina que tenim a l’abast”, ha destacat.
 
Per la seva banda, la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, ha posat l’èmfasi en la “professionalitat, compromís i eficiència de tots els integrants del sistema sanitari català”, que ha permès fregar el 80% de la població major de 12 anys vacunada en pauta completa. “Aquest punt de vacunació massiva desapareix, però la vacunació no s’atura només canvia d’emplaçament i d’estratègia, per seguir augmentant la cobertura vacunal i mirar d’apropar-nos al màxim a les persones que encara no han fet el pas”, ha remarcat.
 
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha ressaltat que “poques vegades se’ns posarà a prova com a societat i com a ciutat com ens hi ha posat la pandèmia. Hem viscut, estem vivint encara, una situació que ha portat al límit la nostra capacitat d’organització. Però per regla general l'estem superant amb èxit. El Palau de Fires n’ha sigut un exemple. Cadascú de tots nosaltres n’hem sigut també un exemple, perquè hem fet tot el possible per aconseguir deixar enrere aquest virus”.
 
En l’acte d’agraïment han intervingut també diferents professionals en representació dels col·lectius participants en la campanya, que han reviscut algunes de les anècdotes viscudes al llarg de les jornades i s’han mostrat orgullosos d’haver contribuït a frenar l’expansió de la COVID-19. Han parlat representa de diferents col·lectius: professionals d’infermeria, del col.lectiu de jubilats voluntaris, dels estudiants d’infermeria, administratius, del SEM i voluntaris de la Creu Roja. També s’ha escoltat el testimoni de la directora de Fira de Girona, que explicat com el personal del Palau s’ha sentit part de l’equip de vacunació. Tots ells, emocionats, han recordat les vivències viscudes, han destacat la família que han fet durant aquests mesos, la predisposició i l’entrega que han mostrat tots i cada un d’ells.
 
El Palau Firal es va posar en funcionament com a punt de vacunació massiva a les comarques gironines el 19 d’abril i des d’aleshores s’hi ha administrat 304.483  dosis.

 

PRIMARIA
Dilluns, 4 Octubre 2021