Professionals de l'Atenció Primària fan actuacions de sensibilització en motiu del Dia Mundial Sense Alcohol

Els professionals de diferents Equips d'Atenció Primària de Girona es mobilitzen per fer actuacions de sensibilització per un bon consum d'alcohol, no abusiu, coincidint amb la IX Setmana del cribratge de l'alcohol i el Dia Mundial Sense Alcohol que se celebra el dia 15 de novembre.

Els professionals de les ABS de Vilafant i Figueres al llarg de tota la setmana realitzaran diferents activitats d'educació, prevenció i cribratge del consum d'alcohol entre la població, que es faran des de la mateixa consulta.  Els pacients amb un resultat de consum de risc, se'ls farà una breu intervenció i se'ls donarà informació per sensibilitzar-los dels riscos i problemes de l'abús. Durant tota la setmana hi haurà una taula informativa als centres de salut, des d'on es repartiran tríptics i s'informarà a la ciutadania.

A Vilafant, amb la col·laboració de diverses entitats del municipi, també es faran activitats especialment dirigides als adolescents, com ara una consulta d'infermeria el passat dia 9 o una xerrada a les famílies el da 15 a les 19h al mateix Institut de Vilafant sobre Sortir de festa i consum: conductes de risc associades a les nits de festa. Abús d'alcohol i altres drogues, conducció i relacions sexuals, a càrrec de Gerard Verges del Servei de Promoció i desenvolupament social de l'ajuntament, juntament amb les inferemres del CAP Remei Miralles i Pilar Ramos.  També es fan activitats encaminades a sensibilitzar els joves de gaudir de la festa sense alcohol. Així el dia 16 es podrà veure una exposició al vestíbul de l'institut elaborada pels alumnes de 4t d'ESO que porta per títol "Febre divendres nit". El dia 23 s'ha preparat un taller d'elaboració de còctels sense alcohol.

Per la seva banda, professionals del CAP i del CAS de Figueres faran una intervenció al mercat municipal el dijous dia 15 coincidint amb el Dia Mundial Sense Alcohol. També comptaran amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana.

   

 

Per la seva banda, els professionals de l'EAP la Selva de Santa Coloma de Farners, un any més ham repartit la guia de butxaca entre tots els professionals i animem a aprofitar la setmana per fer més cribratges i intervencions, si cal, entre els seus usuaris. També han posat un punt d'informació dins el centre on els pacients, a part de obtenir informació sobre els riscos del consum d'alcohol, poden disposar de 6 receptes de còctels sense alcohol per gaudir d'una beguda original i d'allò més saludable.

PRIMARIA
Dilluns, 12 Novembre 2018