L'atenció primària de l'ICS a Girona inverteix més de 350.000 euros en dos anys per millorar la climatització dels centres de salut

En relació a la nota de premsa que ha enviat el sindicat UGT sobre les temperatures que es detecten en alguns centres de salut, des de la direcció d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut a Girona volem manifestar el següent:
 
-          Dels 139 centres de salut que es gestionen a la Regió Sanitària de Girona (36 CAP i 103 consultoris locals), actualment n’hi ha 2 que tenen problemes de clima. Es tracta del CAP Tordera i el CAP Pineda.
-          Al CAP Tordera es va avariar la planta refredadora el passat 19 de juliol i cal substituir aquest aparell per un de nou. Mentre no és possible aquesta instal·lació, s’ha equipat el centre amb 13 aparells portàtils (pingüins). A més, està previst que a partir del 14 d’agost es disposi també d’una planta refredadora en règim de lloguer.
-          En el cas del CAP Pineda estava prevista una actuació de reforç del clima qua havia de durar dues setmanes, però que finalment s'ha allargat més del previst. A dia d’avui, estan funcionant correctament la planta baixa i la primera i s’està actuant a la segona. La previsió és que el dia 8 d’agost estigui funcionant al 100%.
-          Des de la Direcció d’Atenció Primària s’és conscient que el clima és important en els centres de salut. I és per aquest motiu que a part de les actuacions de manteniment que són habituals, any rere any es fan inversions. Així, per fer front a la temporada actual, durant els darrers mesos s’han invertit 247.254 euros  en els sistemes de clima dels diferents Centres d’Atenció Primària.
-          Dintre de les inversions previstes d’execució en temes de climatització de cara a l’estiu que ve, apart del manteniment habitual, ja està previst realitzar actuacions per valor de 109.370 €, quantitat que podria ser major.  
-          Des de la Unitat Bàsica de Prevenció, com sempre, es fa un seguiment dels llocs de treball i dels avisos que puguin efectuar els professionals.
 
Des de la Direcció d’Atenció Primària s’està fent tot el possible per solucionar els problemes de clima. Volem agrair la comprensió dels professionals i usuaris dels centres que s’han vist afectats, i agrair-los la col·laboració que han mostrat en tot moment.

PRIMARIA
Divendres, 3 Agost 2018