La consellera de Salut inaugura el nou CAP Josep de Masdevall Terrades de Figueres

El nou CAP ha suposat una inversió de quatre milions d’euros i permetrà ampliar la cartera de serveis ja que, a més de medicina, infermeria i pediatria, incorporarà odontologia, extraccions, llevadoria i salut mental a partir del setembre

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha inaugurat aquest migdia el nou centre d’atenció primària de Figueres, que rep el nom de Josep de Masdevall Terrades i es va posar en marxa dilluns 2 de juliol, acompanyada de l’alcaldessa del municipi, Marta Felip, i una important representació del Departament de Salut, del  CatSalut i de l’Institut Català de la Salut, entitat que gestiona el centre. També ha participat a la inauguració una familiar descendent de Josep de Masdevall (Figueres 1740 – Trujillo 1801), que fou un metge il·lustre, inspector d’epidèmies del Principat de Catalunya, així com metge de cambra del rei Carles III.

El nou CAP s’aixeca sobre tres plantes que disposen d’un total de 22 sales de consulta, una de doble per a odontologia, una àrea polivalent amb quatre punts d’atenció i una àrea d’atenció continuada amb quatre boxs d’atenció. També hi ha una zona de despatxos, una àrea d’educació sanitària, una d’emmagatzematge i una àrea de personal. Entre obra i equipament, s’han invertit uns quatre milions d’euros pel CAP Josep de Masdevall Terrades.

La posada en marxa d’aquest centre ha comportat el tancament definitiu del centre assistencial de Figueres Sud, i els professionals que hi havia en aquest centre fan la seva activitat en el nou edifici de d’aquesta setmana. El nou equipament permet ampliar la cartera de serveis que hi havia fins ara, atès que, a part de medicina de família, infermeria, pediatria i infermeria pediàtrica, el CAP Josep de Masdevall Terrades oferirà també odontologia, extraccions, llevadoria i atenció a la salut mental passat l’estiu.

A partir del dilluns dia 9 de juliol, el CAP nou concentrarà tota l’atenció pediàtrica de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS), que inclou la ciutat de Figueres, i els municipis de Fortià, Riumors, el Far d'Empordà i Vila-Sacra. Així, a partir de la setmana que ve, el CAP Josep de Masdevall Terrades prestarà l’atenció a l’infant d’una manera integral: des de l’època prenatal fins als 14 anys. La concentració de la pediatria al CAP Josep de Masdevall Terrades suposarà una millora per a l’atenció a l’infant i adolescent: tots els professionals de pediatria treballaran en equip i en el mateix edifici; així es millora l’accessibilitat i la seguretat.

A banda d’aquestes millores, el trasllat de la pediatria al nou centre, deixarà espai alliberat al CAP Ernest Lluch. Aprofitant aquest fet, es reorganitzarà l’atenció en aquest centre i es podran descongestionar les sales de consulta actuals (algunes de les quals havien de ser compartides), cosa que facilitarà l’organització de les visites.

Per la seva banda, el CAP Figueres Sud, situat al carrer Josep Roca i Bros, es desmantellarà. Aquest centre es va posar en marxa l’any 2007 en una construcció prefabricada. Hi havia nou consultes (sis d’adults, dues de pediatria i una d’urgències), una zona de magatzem, dues petites sales d’esterilització i una àrea de personal.

  

     

 

  

 

  

 

  

 

 

PRIMARIA
Divendres, 6 Juliol 2018