Els centres d’atenció primària de l’ICS es mobilitzen per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física

Avui se celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física i els centres d’atenció primària de l’ICS han organitzat més d’una vintena d’activitats per conscienciar sobre la importància de portar una vida activa, amb la pràctica d’exercici físic i una alimentació saludable. Molts dels actes s’han fet aquest matí amb la participació dels usuaris dels centres, i d’altres s’aniran fent al llarg dels propers dies, per tal de donar més recorregut als missatges de prevenció i d’hàbits saludables que s’impulsen.

Avui, des de l’EAP Montilivi de Girona, s’ha organitzat una caminada saludable amb usuaris, dinamitzada per professionals del centre, que ha acabat amb una classe de zumba al parc de Vista Alegre. Al mateix temps, a Can Gibert del Pla, el CAP i l’Associació de Veïns també han organitzat una caminada popular pel barri, mentre que a Banyoles s’ha organitzat un recorregut al voltant de l’estany amb diverses propostes esportives. Aquesta és una activitat organitzada des de la Taula de Salut Comunitària ─conformada per l’Ajuntament, l’Agència de Salut Pública, el CAP Banyoles, la Clínica Salus, l’Equip d’Intervenció Comunitària Intercultural i el Consell Esportiu del Pla de l’Estany.

A Pineda de Mar han ofert un esmorzar saludable, en col·laboració amb l’Ajuntament, i a Bàscara s’ha fet la cinquena edició del Bàscara es Mou, una caminada amb alumnes i familiars de l’escola municipal, al final de la qual s’ofereix un esmorzar a base de fruita i es fan diferents activitats esportives. Una proposta, la de caminar plegats i esmorzar sa, que també s’ha dut a terme aquest matí a Sant Hilari Sacalm.

Al CAP Salt, conjuntament amb l’Associació de Dones amb Fibromiàlgia, han organitzat una sessió d’exercicis i una caminada per l’entorn d’una vila que al llarg de la setmana que ve també es faran diverses activitats relacionades amb l’activitat física.

Els actes s’estenen més enllà del Dia Mundial

A Ripoll, es plantegen el repte de nedar a la piscina municipal durant tota la setmana que ve i entre tots els participants acumular la distància recorreguda. També han organitzat una caminada saludable per al 18 d’abril, la primera de les tres que es faran durant la primavera.

També la setmana que ve a Sarrià de Ter faran un taller amb sessió de fisioteràpia, i a Camprodon, una caminada popular oberta a tothom qui hi vulgui participar. Mentrestant a Llançà han organitzat,  per al diumenge 15 d’abril, una cursa popular i diferents activitats relacionades amb l’esport i l’activitat física.

 

Arbúcies  Banyoles  Besalú  Can Gibert del Pla  Santa Clara  Castelló d'Empúries  Montilivi  Montilivi - Zumba  Roses

 

PRIMARIA
Divendres, 6 Abril 2018