L’atenció sanitària en àmbits rurals centra el programa de les II Jornades d’Atenció Primària del Ripollès

Un centenar de professionals debatran dijous sobre els reptes de les institucions sanitàries per donar resposta a les urgències en l’entorn de muntanya

El dijous 15 de març se celebrarà a Ripoll la segona edició de les Jornades d’Atenció Primària del Ripollès, dedicades en aquesta ocasió a reflexionar sobre els reptes que té la pràctica de l’atenció primària en entorns rurals. La sessió està organitzada per l’Institut Català de la Salut i l’Hospital de Campdevànol, que l’any passat van crear aquest nou espai de trobada entre professionals interessats en l’atenció primària en àmbits rurals i de muntanya, com és el cas de la comarca del Ripollès.

Aquesta segona edició es farà a la Fundació Eduard Soler i reunirà un centenar de professionals, que reflexionaran sobre la reorganització de les institucions sanitàries i socials, necessària per donar resposta a les necessitats complexes al Ripollès, i també sobre l’actualització de l’atenció a les urgències derivades de l’entorn muntanya i també de mar.

Inauguraran la Jornada l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell; el gerent del CatSalut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras; el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso; i el director dels equips d’atenció primària Ripoll i Camprodon, Pedro Cabrero.

Al llarg del matí s’hi presentarà una taula rodona sobre els diferents models assistencials per a l’atenció a persones amb necessitats complexes i sobre com atendre correctament  les urgències de muntanya.

La cloenda de la Jornada anirà a càrrec del director gerent de l’Hospital de Campdevànol, Joan Grané; la directora d’atenció primària de l’ICS a Girona i l’IAS, Sara Rodríguez; i la presidenta del Comitè Científic de la Jornada, Neus Coma.

Podeu veure el programa complet de la Jornada aquí.

 

PRIMARIA
Dimarts, 13 Març 2018