El conseller de Salut inaugura el nou Centre d'Atenció Primària de Platja d'Aro

La Generalitat ha invertit 2,3 milions d’euros en l'equipament, que incrementa l’espai assistencial per millorar l’atenció als usuaris

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha inaugurat aquest matí el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) de Platja d’Aro. El nou CAP forma part de l’Àrea Bàsica de Salut de Sant Feliu de Guíxols, el gestiona l’Institut Català de la Salut (ICS) i pot atendre unes 8.000 persones.

 
El nou centre ha suposat una inversió de més de 2,3 milions d’euros finançats pel Servei Català de la Salut (CatSalut). Disposa d’una superfície construïda de 1.418,30 m2 distribuïts en dues plantes, un increment d’espai assistencial que permet millorar notablement l’atenció als usuaris i les condicions de treball dels  professionals. “Els edificis han de transparentar la gran feina que fan a dins els professionals que hi treballen. I això és el que passarà en aquest CAP”, ha dit Comín. “Quan aquest estiu els turistes passin per davant, s’adonaran de la importància del sistema de salut de Catalunya, que en si mateix és una estructura d’Estat”, ha emfatitzat el conseller. El titular de Salut també ha explicat que, en els propers dies, es presentarà el nou pla de primària, “que amb fets concrets ha de demostrar als professionals que el desgel ha començat”. En aquest sentit, Comín ha indicat que tindran més autonomia de gestió, més estabilitat laboral i més substitucions. “La primària és una de les columnes vertebrals del nostre sistema de salut”, ha incidit.
 
En concret, el CAP compta amb 14 consultes: 3 per a medicina de família, 3 per infermeria, 2 per a pediatria (medicina i infermeria), 5 polivalents i 1 per cirurgia menor i cures complexes. També disposa de 6 consultes per a l’atenció continuada (5 per atenció ordinària i 1 box de crítics). A més, hi ha una àrea d’admissions, zona de treball i de descans per al personal, magatzem, vestuaris, dutxes i lavabos.
 
En aquest centre hi treballen 5 metges de medicina familiar i comunitària, 1 pediatre i 6 infermeres, a més del personal administratiu i de suport per atendre a una població de 7.981 persones, de les quals 1.023 en edat pediàtrica. L’any passat, al fins ara consultori local de Platja d’Aro es van atendre 29.607 visites de medicina de família, 19.951 d’infermeria d’adults, 3.080 de pediatre i 2.012 d’infermeria de pediatria. A més, es van realitzar 5.301 extraccions de sang per analítiques, 1.565 visites no presencials i 785 en domicilis.
 
A l’hivern el CAP obre cada dia de 8 a 20h, mentre que a l’estiu l’activitat es reforça i obre cada dia 24 h de forma ininterrompuda.
 
Nou consultori de l’Estartit
Posteriorment, el conseller ha inaugurat el nou Consultori Local de l'Estartit, que ha suposat una inversió de la Generalitat d’1,1 milions d’euros. Comín ha destacat “l’equitat territorial del sistema de salut de Catalunya” i ha tornat a lloar la tasca dels professionals.
 
  
 
 
   
PRIMARIA
Dimecres, 10 Maig 2017