Arrenca la vacunació de la grip

Un usuari rep la vacuna contra la grip

La campanya de vacunació contra la grip comença avui, 25 d’octubre, amb una novetat destacada: les persones que van rebre la segona dosi de la vacuna contra la covid-19, i que tenen més de 70 anys, podran rebre alhora la vacuna de la grip i la dosi de reforç contra la SARS-CoV2. L’objectiu d’aquesta doble vacunació és protegir al màxim els col·lectius més vulnerables davant una possible coinfecció. La població de més de 70 anys que tenen assignat un centre de l'ICS Girona o de l'IAS rebran un SMS informant-los de la cita per vacunar-se, no serà necessari que demanin hora.

Pel que fa a la campanya específica de la grip, el Departament de Salut disposa aquest any d’1.570.000 dosis de vacunes amb l’objectiu de superar cobertures de vacunació del 75% en persones de més de 60 anys i en el personal sanitari i sociosanitari, així com superar el 60% de cobertura en dones embarassades i en persones amb condicions de risc, d’acord amb els objectius de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i de la Comissió Europea.

La campanya de vacunació de la grip va dirigida a:

  • Majors de 60 anys
  • Pacients crònics o amb patologia de risc i convivents
  • Embarassades
  • Treballadors/es sanitaris, sociosanitaris, de centres geriàtrics i oficines de farmàcies
  • Infants entre els 6 mesos i 2 anys que tinguin antecedents de prematuritat

L'objectiu de la vacuna de la grip és protegir les persones més vulnerables i disminuir al màxim la possible incidència del virus en els grups de risc. Si formeu part del col·lectiu de risc, podeu demanar cita prèvia a través del web citasalut.gencat.cat o de La Meva Salut a l’apartat Cita.

cartell de la campanya de vacunació contra la grip

ICSGIRONA
Dilluns, 25 Octubre 2021