89 residents comencen la seva especialització als centres de l’Institut Català de la Salut a Girona

Són un 25% més que l’any passat. D’aquests, 48 es formaran com a especialistes a l’Hospital Trueta i 41 als Centres d’Atenció Primària

L’Institut Català de la Salut a Girona ha donat la benvinguda als 89 residents que aquest any comencen la seva formació especialitzada, tant a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta com a l’àmbit d’atenció primària. Són un 25% més que l’any passat, i enguany tant l’hospital com la primària compten amb un increment de les places docents.

A l’àmbit d’atenció primària són 41 els residents de medicina i infermeria familiar i comunitària que avui s’incorporen als seus centres docents. Enguany se n’hi incorporen quatre de nous, amb Banyoles, Olot, Cassà de la Selva (gestionat per l’IAS) i Malgrat de Mar (Corporació de Salut del Maresme i la Selva). Uns centres que se sumen als que ja ofereixen places als residents per a fer la seva etapa d’especialització als centres d’atenció primària com Can Gibert del Pla, Montilivi i Vila-roja, Santa Clara, Taialà, Salt, Sarrià de Ter, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Blanes, Tordera, Figueres i Canet de Mar. Les metgesses i metges interns residents (MIR) de medicina familiar i comunitària també faran rotacions als hospitals docents Dr. Josep Trueta de Girona, Santa Caterina de Salt, Palamós, Figueres, Blanes, Calella i Olot, i els infermers i les infermeres als hospitals Trueta i Santa Caterina.

Al Trueta s’incorporen quatre noves especialitats mèdiques

Pel que fa a l'àmbit hospitalari, aquest matí també s'ha fet la benvinguda als 48 professionals que desenvoluparan la seva especialitat a l’hospital Dr. Josep Trueta, repartits en 25 especialitats. Les noves especialitats que s’ofereixen enguany són Cirurgia Vascular, Cirurgia Plàstica, Oftalmologia i Neurofisiologia Clínica, i el centre també compta amb un increment de places docents a les especialitats de Radiologia i Anestesiologia.

Dels 48 nous residents que avui s’han incorporat, 6 són d’especialitats d’infermeria (LLIRs i infermeria pediàtrica), 2 de farmàcia hospitalària i la resta de medicina distribuïdes en les següents 25 especialitats: Anàlisis Clíniques, Anatomia Patològica, Anestesiologia i Reanimació, Cirurgia Vascular, Aparell Digestiu, Cirurgia general i Digestiva, Cardiologia, Cirurgia Plàstica, Endocrinologia, Ginecologia i Obstetrícia, Hematologia, Medicina Intensiva, Medicina Interna, Nefrologia, Neurocirurgia, Neurologia, Neurofisiologia Clínica, Oftalmologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Pediatria, Pneumologia, Traumatologia, Radiologia i Urologia.

Els nous residents inicien la seva especialització a l’hospital en plena cinquena onada de la Covid-19, i per aquest motiu se’ls fa una formació específica en matèria de riscos laborals i autoprotecció per part de la Unitat Bàsica de Prevenció de l’hospital.

Acte de benvinguda als nous residents de làmbit d'atenció primària, fet a la sala d'actes de la Facultat de Medicina Infermeria de la UdG  Pla frontal de l'acte de benvinguda als nous residents de làmbit d'atenció primària, fet a la sala d'actes de la Facultat de Medicina Infermeria de la UdG

 Pla frontal de l'acte de benvinguda als nous residents de l'Hospital Trueta, a la sala d'actes  Acte de benvinguda als nous residents de l'Hospital Trueta, a la sala d'actes

ICSGIRONA
Dimarts, 20 Juliol 2021