L’oferta formativa de l’ICS a Girona creix amb tres noves especialitats hospitalàries i quatre centres docents d’atenció primària, amb 90 places acreditades

Els propers dies es farà el comiat de 53 residents que acaben la seva especialització

L’Institut Català de la Salut a Girona continua ampliant la seva oferta docent, que s’enfila fins a les 90 places, amb l’acreditació de tres noves especialitats hospitalàries i quatre centres d’atenció primària que també oferiran formació especialitzada. Les noves especialitats que ofereix l’Hospital Dr. Josep Trueta són cirurgia vascular, cirurgia plàstica i oftalmologia, mentre que en l’àmbit de l’atenció primària els centres que s’incorporen a la xarxa docent són els de Banyoles, Olot, Cassà de la Selva (gestionat per l’IAS) i Malgrat de Mar (Corporació de Salut del Maresme i la Selva), juntament amb l’Hospital d’Olot que també acollirà les rotacions hospitalàries de les metgesses i els metges interns residents (MIR) de medicina familiar i comunitària.

En el cas de l’Hospital Trueta, a banda de les noves especialitats acreditades, també s’ha aconseguit l’increment de places en les especialitats d’anestèsia i reanimació i radiologia, i l’oferta docent per a aquest curs se situa en 49 places de residència, a repartir entre les 30 especialitats acreditades actualment: anàlisis clíniques, anatomia patològica, anestèsia i reanimació, aparell digestiu, cardiologia, cirurgia general i digestiva, cirurgia ortopèdica i traumatologia, cirurgia plàstica, estètica i reparadora, cirurgia toràcica, angiologia i cirurgia vascular, endocrinologia i nutrició, farmàcia hospitalària, hematologia i hemoteràpia, infermeria obstetricoginecològica, infermeria pediàtrica, medicina intensiva, medicina interna, nefrologia, pneumologia, neurocirurgia, neurofisiologia clínica, neurologia, oftalmologia, oncologia mèdica, oncologia radioteràpica, otorrinolaringologia, radiodiagnòstic, urologia, obstetrícia i ginecologia i pediatria. L’Hospital Trueta també acull els residents de medicina familiar i comunitària de diferents àrees bàsiques de la Regió Sanitària.

En l’àmbit de l’atenció primària, també s’incrementa la capacitat docent amb 33 places de medicina i 8 d’infermeria familiar i comunitària. A partir d’aquest any els nous residents podran fer la seva etapa d’especialització als centres d’atenció primària de Can Gibert del Pla, Montilivi i Vila-roja, Santa Clara, Taialà, Salt, Sarrià de Ter, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Blanes, Tordera, Figueres, Cassà de la Selva, Banyoles, Olot, Canet de Mar i Malgrat de Mar, i als hospitals docents Dr. Josep Trueta, Santa Caterina, Palamós, Figueres, Blanes, Calella i Olot.

Precisament la setmana passada la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de Girona va celebrar la Jornada de Portes Obertes per a nous residents, amb la participació de més d’una cinquantena d’estudiants.

 

Comiat per als residents que acaben la seva formació especialitzada

Aquests propers dies està previst que es faci el comiat dels residents que acaben la seva especialització, tant a l’Hospital Dr. Josep Trueta com a l’àmbit d’atenció primària.  

Al Trueta són 33 els residents que el proper divendres finalitzaran la seva especialitat aquest any, concretament 1 d'infermeria pediàtrica, 4  d'infermeria obstetricoginecològica, 1 de farmàcia hospitalària i 28  metges i metgesses que han cursat les seves especialitats, repartits als serveis de Pediatria, Anestèsia, Cardiologia, Ginecologia i Obstetrícia, Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica, Medicina Interna, Cirurgia General, Endocrinologia, Neurologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica,  Digestiu, Radiodiagnòstic, Nefrologia, Hematologia, Medicina Intensiva  i Pneumologia.

Pel que fa a l’atenció primària, dimarts vinent es farà el comiat de 16 professionals de l’especialitat de medicina familiar i comunitària i de 4 de l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària, que han fet la seva etapa d’especialització als centres acreditats per la Unitat Docent.

Els residents d'Atenció Primària que acaben la seva especialització  Els residents que han fet la seva especialització a l'Hospital Trueta de Girona

Dues residents participen al webinar de portes obertes per a futurs MIR al Trueta  Residents del Trueta fent pràctiques de laparoscòpia   Residents d'Atenció Primària en l'acollida al CAP Salt, l'any passat

ICSGIRONA
Dimarts, 18 Maig 2021