Els centres de l’Institut Català de la Salut a Girona reben els 56 residents que inicien la seva especialització

 Residents de l’àmbit de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a Girona

Avui s’ha celebrat la Jornada d’Acollida a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, i ahir es va  fer la de l’àmbit de l’atenció primària

El Ministeri de Sanidad, Consumo y Bienestar Social ha acreditat les especialitats d’Angiologia i Cirurgia Vascular, Urologia i Oftalmologia del Trueta per impartir docència  

L’Institut Català de la Salut a Girona ha donat la benvinguda a 56 residents que aquest any comencen la seva formació especialitzada, tant a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta com a l’àmbit de l’atenció primària. En el camp hospitalari, es tracta de 27 professionals de la medicina que desenvoluparan la seva especialitat al Trueta i cinc més d’infermeria (quatre al Servei de Ginecologia i Obstetrícia -dos més que fins ara- i un a Pediatria.

Els metges interns residents (MIR) es reparteixen de la manera següent: tres, als serveis d’Anestèsia i Reanimació i Pediatria; dos, a Medicina Interna, Radiologia  i Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica, i un a cadascuna d’aquestes altres unitats: Anàlisis Clíniques, Anatomia Patològica, Medicina Intensiva, Cirurgia General i Digestiva, Cirurgia Toràcica, Endocrinologia i Nutrició, Oncologia Mèdica, Aparell Digestiu, Ginecologia i Obstetrícia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Pneumologia, Nefrologia, Neurocirurgia, Neurologia i un FIR de Farmàcia.

Pel que fa a l’atenció primària, ahir es va donar la benvinguda als 19 nous residents de l’especialitat de medicina familiar i comunitària, i a 4 de l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària. Al llarg dels propers anys, faran la seva etapa d’especialització als equips d’atenció primària de Can Gibert del Pla, Montilivi i Vilaroja, Taialà, Salt, Sarrià de Ter i Canet de Mar, i rotacions als hospitals docents Dr. Josep Trueta, Santa Caterina, Palamós, Figueres i Calella.

Tres nous serveis acreditats i un MIR més de Neurologia

La docència, juntament amb l’assistència i la recerca, és un dels tres àmbits d’activitat de la Gerència Territorial Girona, que té la voluntat de continuar apostant per millorar-la. En aquest sentit, aquesta setmana passada, el Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social ha comunicat l’acreditació de tres noves especialitats del Trueta per impartir docència, Angiologia i Cirurgia Vascular, Urologia i Oftalmologia, i ha acreditat una segona plaça de resident de Neurologia. Aquesta acreditació és un pas imprescindible que han de passar els serveis assistencials per poder impartir docència. Per a la convocatòria actual, el Trueta té 24 serveis acreditats per impartir docència que, amb aquestes noves acreditacions, passaran a ser 27 de cara a la convocatòria de 2020. L’oferta formativa d’aquest any és de 33 places de residents per a 22 dels 24 serveis acreditats.

A part d’aquestes especialitats, el Trueta també ha demanat al Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social poder tenir un resident més per a les especialitats de farmàcia, pediatria, ginecologia, cirurgia general i digestiva, a més d’una segona infermera pediàtrica, També ha sol·licitat l’acreditació del Servei d’Otorrinolaringologia per impartir docència.  

Pel que fa a l’atenció primària, s’ha iniciat la tramitació de l’acreditació de sis nous centres docents per poder acollir residents de medicina i infermeria familiar i comunitària: Santa Clara de Girona, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Figueres, Blanes i Tordera. També s’estan fent tràmits per tal que els centres de Santa Clara, Montilivi de Girona i  Salt, puguin formar residents d’infermeria familiar i comunitària. També s'ha sol·licitat l'augment de quatre places d'infermeria familiar i comunitària i de nou residents més de medicina familiar i comunitària.

 

Acte d'acollida a l'àmbit d'atenció primària

 

 

Acte d'acollida a l''Hospital Dr. Josep Trueta

 

ICSGIRONA
Dimarts, 28 Maig 2019