L’Institut Català de la Salut fa una jornada de portes obertes per atraure residents que s’especialitzin al Trueta i als centres d’atenció primària

Jornada de Portes Obertes 2018 a la sala d'Actes de l'Hospital Dr. Josep Trueta
Jornada de Portes Obertes 2018 a la sala d'Actes de l'Hospital Dr. Josep Trueta

La sessió tindrà lloc el proper 4 d’abril a la sala d’actes de l’Hospital Universitari de Girona, durant el matí, i a la Direcció d’Atenció Primària, a la tarda

Els centres de salut de l’ICS a Girona acullen un total de 195 residents: 116 al Trueta i 79 als centres d’atenció primària

L’Institut Català de la Salut a Girona ha organitzat per al proper 4 d’abril una nova jornada de portes obertes, amb l’objectiu de poder ensenyar als futurs residents de pediatria, infermeria i farmàcia com són els centres i com hi està planificada l’especialització. L’any passat, aquesta jornada de portes obertes va comptar amb 127 assistents. La sala d’actes de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta serà on se’ls acollirà i, després d’una introducció per part dels responsables de docència tant d’hospital com de l’atenció primària, els assistents tindran l’oportunitat de preguntar, conversar, intercanviar impressions amb els residents actuals d’infermeria, de medicina i de farmàcia.

Posteriorment, faran una visita guiada per diferents serveis assistencials, segons les preferències dels assistents, de manera que podran visitar aquelles especialitats per les quals tinguin més interès. Aquesta visita guiada la faran de la mà dels residents actuals.

La jornada continuarà a la tarda a la Direcció d’Atenció Primària, per a aquelles persones que tinguin interès a especialitzar-se en medicina o infermeria familiar i comunitària.

El Trueta té 23 especialitats acreditades per impartir docència, de les quals 21 ofereixen plaça aquest any. En total, hi ha el nombre de places següents per a cada especialitat:  27 per a residents de medicina (MIR), una  per a residents de farmàcia (FIR), 4 per a residents de llevadoria (LLIR) i una per a residents d’infermeria (IIR) especialitzada en pediatria. En total, doncs, el Trueta podrà acollir aquest any 33 residents de primer any.

Pel que fa a la formació d’atenció familiar i comunitària, s’ofereixen 21 places de MIR i 4 places d’IIR. La formació a l’atenció primària s’imparteix en els equips acreditats per fer docència, que són Canet de Mar, Salt, Sarrià de Ter, Can Gibert del Pla de Girona, Montilivi - Vila-roja de Girona i Taialà de Girona, a més dels hospitals Trueta, Santa Caterina, Figueres, Palamós i Calella. La infermeria familiar i comunitària es fa als EAP de Can Gibert del Pla i Taialà de Girona.

Actualment, als centres sanitaris de l’ICS a Girona s’estan especialitzant un total de 195 residents, dels quals 116 ho fa a l’Hospital Trueta (107 metgesses i metges, 7 infermeres i 2 farmacèutiques) i 79, a l’atenció primària (72 metges i metgesses i 7 infermeres).

La docència, juntament amb l’assistència i la recerca, és un dels tres àmbits d’activitat de la Gerència Territorial Girona, i la voluntat és continuar apostant per millorar-la. En aquest sentit, l’Hospital Trueta té sol·licitada al Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social l’acreditació de tres noves especialitats (urologia, oftalmologia i cirurgia vascular) i ha incrementat la possibilitat de tenir més residents per a les especialitats de neurologia, farmàcia, pediatria i ginecologia.

Pel que fa a l’atenció primària, també s’ha sol·licitat l’acreditació de sis nous centres docents més, per poder acollir residents de medicina i infermeria familiar i comunitària: Santa Clara de Girona, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Figueres, Blanes i Tordera. També s’estan fent tràmits per tal que els centres de Santa Clara i Montilivi - Vila-roja de Girona, a més dels de Salt i Sarrià de Ter, puguin formar residents d’infermeria familiar i comunitària.

 

Images de la jornada de portes obertes de l'any passat

 

ICSGIRONA
Dimecres, 20 Març 2019