Els centres de l’Institut Català de la Salut a Girona reben els 52 residents que inicien la seva especialització

Avui s’ha celebrat la Jornada d’Acollida a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, i dimecres es va fer la de l’àmbit de l’atenció primària

L’Institut Català de la Salut a Girona ha donat la benvinguda a 52 residents que aquest any comencen la seva formació especialitzada, tant a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta com a l’àmbit de l’atenció primària. En el camp hospitalari, es tracta de 29 professionals que desenvoluparan la seva especialitat al Trueta. Pel que fa a infermeria, dos residents estaran al Servei de Ginecologia i Obstetrícia i un a Pediatria.

Per la seva banda, els metges interns residents (MIR) es reparteixen de la manera següent: tres, als serveis d’Anestèsia i Reanimació i Pediatria; dos, a Cardiologia i Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica, i un a cadascuna d’aquestes altres unitats: Medicina Intensiva, Medicina Interna, Cirurgia General i Digestiva, Endocrinologia i Nutrició, Oncologia Mèdica, Aparell Digestiu, Ginecologia i Obstetrícia, Hematologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Pneumologia, Anàlisis Clíniques,  Neurologia i un FIR de Farmàcia.

Pel que fa a l’atenció primària, dimecres  també es va donar la benvinguda als 19 nous residents de l’especialitat de medicina familiar i comunitària, i a 4 de l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària. Al llarg dels propers anys, faran la seva etapa d’especialització als equips d’atenció primària de Can Gibert del Pla, Montilivi i Vilaroja, Taialà, Salt, Sarrià de Ter i Canet de Mar, i rotacions als hospitals docents Dr. Josep Trueta, Santa Caterina, Palamós, Figueres i Calella.

La docència, juntament amb l’assistència i la recerca, és un dels tres àmbits d’activitat de la Gerència Territorial Girona, que té la voluntat de continuar apostant per millorar-la. En aquest sentit, l’Hospital Trueta ha iniciat la tramitació de l’acreditació de tres noves especialitats (urologia, oftalmologia i cirurgia vascular) i ha incrementat la possibilitat de tenir més residents per a les especialitats de neurologia, farmàcia, pediatria i ginecologia.

Pel que fa a l’atenció primària, s’ha iniciat la tramitació de l’acreditació de sis nous centres docents per poder acollir residents de medicina i infermeria familiar i comunitària: Santa Clara de Girona, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Figueres, Blanes i Tordera. També s’estan fent tràmits per tal que els centres de Santa Clara i Montilivi de Girona, a més dels de Salt i Sarrià, puguin formar residents d’infermeria familiar i comunitària.

     

ICSGIRONA
Divendres, 25 Maig 2018