Una inundació al CAP de Can Gibert del Pla fa desprendre part del sostre sense provocar ferits

El centre ha activat el Pla d’Emergències i ha evacuat els usuaris i professionals que hi havia en aquell moment

La fuita d’aigua ha estat causada pel robatori d’una aixeta en un dels serveis públics

Part del sostre de l’entrada del CAP de Can Gibert del Pla ha cedit aquest migdia arran de l’aigua acumulada al pis de sobre per una inundació. L’incident no ha provocat cap ferit donat que en el moment de produir-se el centre estava pràcticament desallotjat.

Eren pels voltants de les 12.15h quan un usuari ha detectat que hi havia una gran quantitat d’aigua al lavabo, donant avís als professionals del centre. Immediatament ha començat a baixar aigua per les escales i a caure gotes del sostre, que està fet a base de plaques de DM. En aquest moment, i per prevenció, la direcció del centre ha decidit activar el Pla d’Autoprotecció i han procedit a alertar als bombers i a desallotjar-lo d’usuaris i professionals.

Ha estat quan s’estava acabant l’evacuació de les persones que hi havia, quan ha cedit part del sostre, just al costat de la zona d’atenció a la ciutadania, on no hi havia ja ningú.

Quan han arribat els Bombers, han revisat la seguretat de les instal·lacions del centre, i han constatat que no hi havia cap risc. També s’ha pogut determinar que l’origen de la fuita d’aigua ha estat el robatori d’una aixeta d’un dels banys públics dels primer pis.  

L’activitat assistencial ha quedat aturada des de l’incident, malgrat que està previst poder tornar a la normalitat a partir de les 15h. Tot i així, es concentrarà l’assistència en una zona que no està afectada, per tal de poder continuar treballant en la neteja dels desperfectes. De les visites que hi havia previstes aquest matí, que pràcticament estaven totes fetes, només serà necessari reprogramar-ne 16. Els professionals sanitaris han assegurat que no hi hagués cap urgència que requerís ser atesa sense demora en el moment dels fets.

ICSGIRONA
Divendres, 15 Desembre 2017