L’Hospital Trueta estrena un nou espai solidari

L’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta ha habilitat un nou espai solidari al passadís d’entrada al centre, just al costat dels ascensors. Es tracta d’una iniciativa que pretén facilitar les microdonacions de la ciutadania en el marc del programa “Fem+Trueta”.

La persona que desitgi fer un donatiu només ha de seleccionar a la pantalla del terminal TPV la quantitat que vol aportar (5, 10 o 15 euros) i apropar-hi qualsevol dispositiu contactless, ja sigui la targeta de crèdit, mòbil o rellotge intel·ligent. Si es vol fer una aportació superior, llavors la gestió s’ha de fer a través del web de l’Hospital: https://icsgirona.cat/ca/hospital/donacions.

El programa de mecenatge “Fem+Trueta” va començar l’any 2017 amb l’objectiu de facilitar, promoure i donar transparència a les donacions solidàries de la ciutadania. La iniciativa té la finalitat d’implicar entitats, empreses i particulars de les comarques gironines en el projecte assistencial de l’Hospital Trueta, sensibilitzar la societat civil de la importància de les seves aportacions altruistes, i obtenir recursos complementaris a les aportacions públiques per millorar encara més la qualitat de l’assistència que s’ofereix als pacients. En definitiva, es va voler estendre a la demarcació de Girona una iniciativa del tot consolidada en altres hospitals de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Els fons provinents de donacions altruistes es destinen, sobretot, a cobrir necessitats complementàries per millorar el benestar de pacients i familiars, és a dir, actuacions destinades bàsicament a la millora del seu confort, com ara la renovació de butaques d’hospitalització o de sales de descans. També han permès fer un salt qualitatiu en determinades àrees assistencials o adquirir nous equipaments.

Durant la primera onada per Covid-19, per exemple, han estat centenars les mostres de solidaritat rebudes de particulars, entitats i empresaris de la demarcació de Girona. Recursos que s’han destinat a cobrir i complementar necessitats derivades de la pandèmia, com ara la compra d’aparellatge d’electromedicina, en uns moments de grans dificultats de proveïment per la saturació de la demanda dels mercats internacionals. En aquesta segona onada, la campanya d’arrodoniment solidari a favor del Trueta que està duent a terme Valvi Supermercats permetrà completar l’equipament de la unitat d’hospitalització per a pacients crítics i semicrítics amb COVID-19 de la planta 9B.

Fins al moment i gràcies a la solidaritat i la generositat de particulars i entitats col·laboradores, el programa “Fem+Trueta” ha permès fer realitat els projectes següents: https://icsgirona.cat/ca/contingut/hospital/1165

HOSPITAL
Dilluns, 16 Novembre 2020

Tags: