Jordi Barretina deixa la direcció de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), per ser el nou director de l’Institut de Recerca en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP)

El doctor Jordi Barretina Ginesta

La incorporació es farà de forma progressiva a partir de l’octubre, i seguirà vinculat a l’IDIBGI com a investigador

El doctor Jordi Barretina Ginesta ha estat designat nou director de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) al Campus Can Ruti de Badalona, en substitució del doctor Manel Puig Domingo, càrrec al qual s’incorporarà de forma progressiva a partir d’aquest mes d’octubre.

Nascut a Viladamat (Alt Empordà) l’any 1976, Jordi Barretina ha estat director de l’IDIBGI des del febrer de 2017 i hi seguirà vinculat com a investigador. Per al doctor Barretina “ha estat un privilegi poder liderar l’institut aquests anys i haver contribuït a desenvolupar l’ecosistema de recerca biomèdica a Girona”.

Llicenciat i doctor en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat Autònoma de Barcelona (2004). Després de fer la seva tesi doctoral sobre la SIDA a l’Institut IrsiCaixa de l’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, el 2005 va marxar a Boston (Estats Units) per incorporar-se al Dana-Farber Cancer Institute de la Harvard Medical School com a investigador postdoctoral en càncer. En aquest període va desenvolupar el Sarcoma Genome Project i va descobrir diverses alteracions genòmiques específiques que donaven lloc a dianes per a noves teràpies dirigides per als sarcomes.

El 2008 va passar a formar part del Broad Institute of Harvard and MIT a Cambridge (Estats Units), des d’on va liderar el projecte de l’Enciclopèdia de Línies Celul·lars de Càncer, finançat per la companyia Novartis, que descrivia les alteracions genètiques de més de mil models de laboratori en càncer per ajudar a predir la resposta a diferents tipus de tractaments oncològics. El 2011 es va incorporar com a cap de Laboratori de Recerca Oncològica Translacional als Instituts d’Investigació Biomèdica de la companyia Novartis a Cambridge, càrrec que va ocupar fins a la seva incorporació a l’IDIBGI.

Per la seva banda, la institució CERCA ha iniciat aquesta setmana el procés per a la selecció d’un nou director/a de l’IDIBGI, que s’incorporarà al més aviat possible.

Des de l’IDIBGI valorem molt positivament la tasca desenvolupada pel doctor Barretina durant aquests anys al capdavant de l’entitat i li desitgem molta sort i molts èxits en aquest nou repte professional.

 

HOSPITAL
Dimecres, 30 Setembre 2020

Tags: