CaixaBank obre una campanya de micromecenatge a favor d’Oncolliga Girona, per dotar el Servei d’Anatomia Patològica del Trueta d’un nou aparell per processar biòpsies líquides

D'esquerra a dreta, Glòria Padura (directora Hospital Dr. Josep Trueta), Eugeni López-Bonet (cap de Servei d'Anatomia Patològica), Lluïsa Ferrer (Oncolliga Girona) i Ivan Tibau (Caixabank)

CaixaBank, amb la col·laboració de l’Obra Social ”la Caixa”, ha posat en marxa una campanya de micromecenatge (crowdfunding solidari) a favor de la Fundació Oncolliga Girona amb l'objectiu de que particulars i empreses, clients o no clients de l’entitat se sumin a la iniciativa de dotar el Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta d’una màquina centrífuga pel processament i extracció de l’ADN de les biòpsies líquides.

L’Obra Social ”la Caixa” ja ha realitzat una aportació de 3.000 euros per fer realitat l’adquisició d’aquesta màquina que permetrà reduir el temps de resposta en el diagnòstic de pacients amb malaltia oncològica. Els 3.300 euros restants són l’aportació econòmica que CaixaBank espera recollir a través de les seves oficines a les comarques del Gironès i el Pla de l’Estany, donatius que qualsevol ciutadà o empresa pot realitzar des de qualsevol dels caixers automàtics, a través de Caixabank Now o del portal www.caixabank.cat, garantint que el 100% de les aportacions s’abonaran al projecte.

Si s’assoleix l’èxit d’aquesta acció solidària, l’Hospital Josep Trueta de Girona disposarà d’una nova eina que permetrà processar les mostres de la biòpsia líquida amb més rapidesa i, per tant, reduir el temps de resposta del diagnòstic i començar abans el tractament més adequat. La biòpsia líquida és una de les tècniques de diagnòstic molecular del pacient oncològic més utilitzades. Es tracta d’una tècnica no invasiva, sense molèsties pel pacient, que permet a partir d’una mostra de sang realizar estudis moleculars per valorar el tractament, el pronòstic i fer un monitoratge de l’estat de la malaltia.

D'esquerra a dreta, Glòria Padura (directora Hospital Dr. Josep Trueta), Eugeni López-Bonet (cap de Servei d'Anatomia Patològica), Lluïsa Ferrer (Oncolliga Girona) i Ivan Tibau (Caixabank)

 

HOSPITAL
Dijous, 10 Octubre 2019